Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Ferrari: 10 γεγονότα που ίσως να μη γνωρίζατε μέχρι τώρα

tags :
Ferrari: 10 γεγονότα που ίσως να μη γνωρίζατε μέχρι τώρα
Η Ferrari, η πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, έχει μια πλούσια ιστορία γεμάτη συναρπαστικά γεγονότα και επιτεύγματα.
Ενώ πολλοί είναι εξοικειωμένοι με τα θρυλικά της αυτοκίνητα και την αγωνιστική της δεινότητα, υπάρχουν πολλά λιγότερο γνωστά γεγονότα που συμβάλλουν στη μυσταγωγία του όρθιο καβαλίνο.
Ακολουθούν 10 ενδιαφέροντα γεγονότα που ίσως να μην τα γνωρίζατε:
=> Ο Έντσο Φεράρι δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιεί το όνομά του: Ο Enzo Ferrari, ο ιδρυτής της εταιρείας, αρχικά δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το επώνυμό του λόγω μιας ρήτρας απαγόρευσης ανταγωνισμού με την Alfa Romeo. Έτσι, ίδρυσε την Auto Avio Costruzioni το 1939, σηματοδοτώντας την αρχή της κληρονομιάς της Ferrari.
=> Ferrari έχτισε το εργοστάσιό του στο Maranello για να αποφύγει τις βόμβες: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Enzo Ferrari μετέφερε το εργοστάσιό του από τη Modena στο Maranello για να αποφύγει τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων. Αυτή η στρατηγική κίνηση εξασφάλισε τη συνέχεια των δραστηριοτήτων της Ferrari κατά τη διάρκεια ταραγμένων εποχών (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης