Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Ανώριμο»… ακόμη το F-35;

«Ανώριμο»… ακόμη το F-35;
Αντιμετωπίζει ακόμα "παιδικές ασθένειες"...
Η ετήσια αναφορά από το πρόγραμμα OT&T (Operational Test and Evaluation) του F-35… δεν μασάει τα λόγια του με συμπέρασμα ότι το μαχητικά «παραμένει ακόμη επιχειρησιακά ακατάλληλο».
Σύμφωνα με την αναφορά o στόλος των F-35 παραμένει «επιχειρησιακά ακατάλληλος αφού δεν καλύπτει ακόμη τις απατήσεις των κλάδων των αμερικανικών ΕΔ» ενώ επισημαίνεται ότι «οι βελτιώσεις όλων των σχετικών παραμέτρων συγκριτικά με την προηγούμενη αναφορά (2016) ήταν από οριακή έως και ανύπαρκτη».
Χαμηλή, κάτω του 50% παραμένει η διαθεσιμότητα και επισημαίνεται, και εδώ ότι οι βελτιώσεις είναι και εδώ οριακές λόγω της έλλειψης ικανοποιητικής ροής ανταλλακτικών.
Η αξιοπιστία έχει «βαλτώσει» και με την παρούσα κατάσταση είναι αμφίβολο ότι το πρόγραμμα θα ικανοποιήσει τις προδιαγραφές JSF ORD (Operational Requirements Document) χωρίς, όπως υπογραμμίζεται, διορθωτικές επεμβάσεις, ακόμη και επανασχεδιάσεις.
Το σύστημα  υποστήριξης της συντήρησης  ALIS παραμένει ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις.
To θέμα, όπως είναι φυσικό, ενδιαφέρει άμεσα την Πολεμική μας Αεροπορία, αφού επικρέμεται η απειλή απόκτησης F-35 από την Τουρκία μέχρι το 2020...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης