Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο - Η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και Frontex στις Οινούσες

Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο - Η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και Frontex στις Οινούσες
Ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους
Σε κλιμάκωση των προκλήσεων της στο Αιγαίο προχώρησε σήμερα (21/5/2020) η Τουρκία, καθώς φαίνεται ότι δεν αρκείται στις καθημερινές εναέριες παραβιάσεις.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις Οινούσες ενώ «μάρτυρες» ήταν άνδρες της Frontex αλλά και Έλληνες ψαράδες.
Όπως μεταδίδει το politischios.gr, ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.
Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τα δύο σκάφη της γείτονος, επί 4 ώρες επιδόθηκαν σε ακραίους ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα άλλα δύο σκάφη της Frontex και του Κ.Λ. Χίου, αποχωρώντας από το σημείο μετά από αρκετή ώρα και επιστρέφοντας στο λιμάνι του Τσεσμέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης