Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διπλό μήνυμα Μαξίμου σε Erdogan και ΕΕ: Η Τουρκία σπατάλησε σε προκλήσεις τον χρόνο που είχε - Στο τραπέζι, η πρόταση για εμπάργκο όπλων

Διπλό μήνυμα Μαξίμου σε Erdogan και ΕΕ: Η Τουρκία σπατάλησε σε προκλήσεις τον χρόνο που είχε - Στο τραπέζι, η πρόταση για εμπάργκο όπλων
Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει προσχηματική την αποχώρηση του Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο
Στην ανάγκη λήψης μέτρων για την τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε η ελληνική κυβέρνηση τρία 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής.
Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει τόσο προς την ΕΕ όσο και προς την Τουρκία ότι η αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο είναι προσχηματική και στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
«Το συμπέρασμα είναι πλέον ξεκάθαρο: Η Τουρκία είχε τον χρόνο να επιλέξει τον δρόμο της.
Και τον σπατάλησε σε προκλήσεις» τόνισε σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και τόνισε ότι εάν η Τουρκία θέλει πράγματι διάλογο, θα πρέπει να το αποδείξει στην πράξη.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η ελληνική πρόταση για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία παραμένει στο τραπέζι.
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όλο το προηγούμενο διάστημα στις επαφές που είχε με ξένους ηγέτες αναφερόταν στην ανάγκη για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία» είπε και συμπλήρωσε «Στο τραπέζι παραμένει η πρόταση Μητσοτάκη για την πολιτική και ηθική υποχρέωση της Ευρώπης για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία».
Τέλος, η Ελλάδα διεμήνυσε για ακόμα μία φορά προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν μπορεί μία χώρα που δηλώνει ότι θέλει να είναι στρατηγικός εταίρος της Ευρώπης να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα χώρας της ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης