Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Αττάλεια επέστρεψε το Oruc Reis - Το Barbaros παραμένει νοτιοδυτικά της Κύπρου

Στην Αττάλεια επέστρεψε το Oruc Reis - Το Barbaros παραμένει νοτιοδυτικά της Κύπρου
Ενώ η Τουρκία μέχρι τώρα ακολουθούσε μια ιδαίτερα προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα, οι τελευταίες εξελίξεις με τις κυρώσεις των αμερικανών για τους S-400 και η προσπάθεια προσέγγισης του Ισραήλ καθιστούν τον Erdogan πιο προσεκτικό στις στρατηγικές του κινήσεις
Στο τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis μαζί με το συνοδευτικό σκάφος Ataman μετά τον απόπλου που πραγματοποίησε πριν δύο ημέρες.
Αρχικώς κινήθηκε νοτιοδυτικά κατευθυνόμενο προς ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία, χωρίς όμως να φτάσει σε ελληνικά ύδατα και σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2020 επέστρεψε εκ νέου στο λιμάνι της Αττάλειας.
Το έτερο ερευνητικό σκάφος Barbaros συνεχίζει να παραμένει νοτιοδυτικά της Κύπρου, σε μία απόσταση περίπου 28-30 ναυτικά μίλια διεξάγοντας έρευνες για φυσικό αέριο.
Ενώ η Τουρκία μέχρι τώρα ακολουθούσε μια ιδαίτερα προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα, οι τελευταίες εξελίξεις με τις κυρώσεις των αμερικανών για τους S-400 και η προσπάθεια προσέγγισης του Ισραήλ καθιστούν τον Erdogan πιο προσεκτικό στις στρατηγικές του κινήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης