Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα στοιχεία για την κατασκοπεία στο Καστελόριζο, ξεσκεπάζουν τους 2 κατηγορούμενους

Νέα στοιχεία για την κατασκοπεία στο Καστελόριζο, ξεσκεπάζουν τους 2 κατηγορούμενους
Οι δύο ύποπτοι συνομίλησαν 61 φορές Οκτώβριο και Νοέμβριο, ενώ σε 4 συνομιλίες τους και σε ένα sms η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιείται από κεραία στο Καστελόριζο
Νέα σημαντικά στοιχεία «καίνε» τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, αλλά και τον πρώην μάγειρα.
Τα νέα στοιχεία προέρχονται από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση κατασκοπείας, διαψεύδοντας όσα είπαν στις απολογίες τους.
Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δύο ύποπτοι συνομίλησαν από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 61 φορές, ενώ σε 4 συνομιλίες τους και σε ένα sms η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιείται από κεραία στο Καστελόριζο,όπως ανέφερε ο Σκάι.
Σε ένα μήνυμα, μάλιστα, ο 52χρονος πρώην μάγειρας εμφανίζεται να ζητά από τον 35χρονο γραμματέα του προξενείου λεπτομέρειες που αφορούν σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
3 Νοεμβρίου 2020 Ώρα 07.55
52χρονος: "Το σκάφος P32 δεν είναι ορατό στο σημείο.
Είναι σωστός ο αριθμός;"
35χρονος: "Δεν φαίνεται εντελώς επειδή είναι σκοτεινά".

Η εισήγηση της Εισαγγελέως

O πρώην μάγειρας ενημέρωσε τον γραμματέα σχετικά με τις ακριβείς θέσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων στο νησί, τον ακριβή αριθμό αυτών, τους αριθμούς που έφεραν στην πλώρη τους καθώς και τον αριθμό των στρατιωτών που μεταφέρονταν ανά δρομολόγιο του ανωτέρω πλοίου στη στρατιωτική μονάδα του νησιού.
Ο 52χρονος μάγειρας μάλιστα εμφανίζεται να επισκέπτεται τακτικά την ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού, αναζητώντας λεπτομέρειες για πλοία, με την Εισαγγελέα Ρόδου να υπογραμμίζει στην εισήγησή της ότι οι δύο κατηγορούμενοι γνωρίζουν καλά ότι αυτά τα στοιχεία παρέχουν σε εχθρική δύναμη κρίσιμες πληροφορίες.
"Eκ του γεγονότος ότι αμφότεροι υπηρέτησαν στον ελληνικό στρατό προκύπτει ότι γνωρίζουν πολύ καλά τη σημαντικότητα των πληροφοριών που επιχειρούσαν να περισυλλέξουν αφού οι πληροφορίες αυτές δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό αλλά μόνο στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και δίνουν τη δυνατότητα στον εχθρό να σχεδιάσει βάσει γνωστών πλέον σε αυτόν στοιχείων τον τρόπο και τα απαιτούμενα μέσα για την κατάληψη συγκεκριμένης περιοχής χωρίς να αιφνιδιαστεί αντιμετωπίζοντας άγνωστη στρατιωτική δύναμη", αναφέρει συγκεκριμένα η εισήγηση της εισαγγελέως.
Παράλληλα, η Εισαγγελέας Ρόδου εισηγείται να απορριφθεί το αίτημα του γραμματέα του προξενείου για να αποφυλακιστεί υπό όρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης