Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στις Βρυξέλλες (21/1) ο Cavusoglu - Συνάντηση και με Σχοινά για μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες (21/1) ο Cavusoglu - Συνάντηση και με Σχοινά για μεταναστευτικό

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει αύριο (21/1/2021) στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντήσει Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ αλλά και τον αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Σχετικά Άρθρα

Επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει την Πέμπτη και την Παρασκευή, 21 και 22 Ιανουαρίου 2021, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Μάλιστα, στην ατζέντα προστέθηκε και συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, αύριο Πέμπτη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Καθημερινή, τη συνάντηση επεδίωξε η τουρκική πλευρά και επίκεντρο αναμένεται να αποτελέσει το μεταναστευτικό αλλά και η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας.
Την ίδια ημέρα, ο Cavusoglu θα συναντηθεί και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Josep Borrell, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.

Οι διεργασίες στις Βρυξέλλες

Οι συναντήσεις Cavusoglu πραγματοποιούνται λίγα 24ωρα πριν το 61ο γύρο διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου.
Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., όπου θα συζητηθούν και οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τη στάση της έναντι της Κύπρου -κυρώσεις.
Δεδομένης ωστόσο της... διστακτικής στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρείται δεδομένο πως δεν θα ληφθεί κάποια απόφαση που θα πλήξει την Τουρκία, πόσο μάλλον από τη στιγμή που -θεωρητικά τουλάχιστον- η γειτονική χώρα έχει αρχίσει να δείχνει ένα πιο... φιλειρηνικό προφίλ και έχει απομακρύνει το Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο.
Άλλωστε, οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να ληφθεί κάποια απόφαση που θα πυροδοτήσει νέα ένταση εν μέσω των διερευνητικών επαφών.
Στο παρασκήνιο της συνεδρίασης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να συζητήσει με τον Borrell και το θέμα του καταλόγου κυρώσεων κατά της Άγκυρας που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Κορυφής του Μαρτίου -κυρώσεις που προβλέπεται να είναι ως πρόταση οι χαμηλότερες δυνατές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης