Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg: Χαιρετίζω τις διερευνητικές επαφές - Συνάντηση με Cavusoglu για Αν. Μεσόγειο, Αφγανιστάν, Λιβύη

Stoltenberg: Χαιρετίζω τις διερευνητικές επαφές - Συνάντηση με Cavusoglu για Αν. Μεσόγειο, Αφγανιστάν, Λιβύη
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών
Ανατολική Μεσόγειος, Αφγανιστάν και Λιβυή τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Μάλιστα, ο Stoltenberg χαιρέτισε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων του ΝΑΤΟ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αλλά και την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών.

«Ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτισε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων του ΝΑΤΟ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σχετικά με έναν στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΑΤΟ, ενώ σημείωσε ότι «ο μηχανισμός αποτροπής βοήθησε στη μείωση των εντάσεων και στη δημιουργία χώρου για πολιτικές συζητήσεις για την επίλυση των υποκείμενων ζητημάτων».
«Χαιρετίζω επίσης τις διερευνητικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο Stoltenberg.

Αφγανιστάν

Αναφορικά με το Αφγανιστάν, ο γγ του ΝΑΤΠ επανέλαβε ότι, στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τον Φεβρουάριο, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μέλλον της εκπαιδευτικής του αποστολής.
«Όποιο δρόμο κι αν επιλέξουμε, είναι σημαντικό να το κάνουμε μαζί, με συντονισμένο και εσκεμμένο τρόπο», επισήμανε, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Αφγανιστάν και, ως μέρος αυτής της διαδικασίας, είναι έτοιμο να προσαρμόσει περαιτέρω την παρουσία του.
Στην ημερήσια διάταξη ήταν επίσης η προγραμματισμένη επέκταση της Εκπαιδευτικής Αποστολής του ΝΑΤΟ στο Ιράκ για να διασφαλιστεί ότι το ISIS δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Λιβύη

Όσον αφορά τη Λιβύη, ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση και επανέλαβε τη μακροχρόνια θέση του ΝΑΤΟ ότι η Συμμαχία παραμένει προσηλωμένη στην παροχή συμβουλών στον τομέα της ανάπτυξης θεσμών άμυνας και ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές και τις συνθήκες ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης