Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολίδης: Κάποτε ήταν αφορμή για να μπλοκάρουν την Alpha Bank και σήμερα επικεφαλής… για τις διερευνητικές με Τουρκία

Αποστολίδης: Κάποτε ήταν αφορμή για να μπλοκάρουν την Alpha Bank και σήμερα επικεφαλής… για τις διερευνητικές με Τουρκία
Ο πρέσβης επί τιμή Π. Αποστολίδης κατέχει τη θέση μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha από τις 21 Δεκεμβρίου του 2004
Σχετικά Άρθρα

Ο Παύλος Αποστολίδης είναι έμπειρος διπλωμάτης, παλαιό στέλεχος της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη.
Το ενδιαφέρον με τον Αποστολίδη δεν είναι ότι είναι συνταξιούχος και το εντυπωσιακό είναι ότι κανείς εν ενεργεία είτε πολιτικός, είτε διπλωμάτης δεν ανέλαβε επικεφαλής αυτών των διερευνητικών επαφών.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται ότι ήταν αφορμή πριν 14 χρόνια περίπου η τραπεζική εποπτική αρχή της Τουρκίας Banking Regulation and Supervision Agency να απορρίψουν αίτημα της Alpha Bank να εξαγοράσει την τουρκική τράπεζα Alternatifbank.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες των αποκαλούσαν πράκτορα

Ο λόγος που επικαλέστηκαν οι τουρκικές αρχές το 2006-2007 ήταν ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha bank συμμετέχει ένα πρόσωπο μη αρεστό στην Τουρκία και στις μυστικές υπηρεσίες της ο Παύλος Αποστολίδης… είναι ο ίδιος ο οποίος ετέθη επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των νέων διερευνητικών επαφών που ξεκίνησαν 25 Ιανουαρίου 2021.
Ο πρέσβης επί τιμή Π. Αποστολίδης κατέχει τη θέση μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha από τις 21 Δεκεμβρίου του 2004 και παραιτήθηκε το 2016 η παρουσία του οποίου προκάλεσε την παρέμβαση της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Μάλιστα είχε υπάρξει και αποστολή διαβαθμισμένου εγγράφου από την τουρκική ΕΥΠ (MIT) και συνδέει ευθέως την απόρριψη του αιτήματος «με την παρουσία πράκτορα στη διοίκηση της τράπεζας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης