Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan σε Merkel: Η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί εποικοδομητική στάση σε Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο

Erdogan σε Merkel: Η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί εποικοδομητική στάση σε Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο
Ο Erdogan είπε πως η Τουρκία είναι η χώρα που φιλοξενεί εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία και ζήτησε τεχνική και οικονομική ενίσχυση από την Ευρώπη για την εθελοντική επιστροφή των προσφύγων στη Συρία
Σχετικά Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Merkel όπου συζήτησαν περί των διμερών σχέσεων Τουρκίας - Γερμανίας, τις εξελίξεις σε προσφυγικό, ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνομιλία τόνισε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνέχιση της τακτικής επαφής και του διαλόγου μεταξύ τους, ενώ πρόσθεσε πως «η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί εποικοδομητική στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».
Επιπλέον, ο Erdogan ζήτησε την επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού και στήριξη της ΕΕ.

Οικονομική ενίσχυση

Παράλληλα τόνισε πως η Τουρκία είναι η χώρα που φιλοξενεί εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία και ζήτησε τεχνική και οικονομική ενίσχυση από την Ευρώπη για την εθελοντική επιστροφή των προσφύγων στη Συρία.
Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία για την άμεση ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της Λιβύης.
Επιπλέον, ο Erdogan συνέχισε λέγοντας πως η η χώρα του συνεχίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο τουρισμός τον Απρίλιο θα έχει θετικές εξελίξεις χωρίς εμπόδια και  με ασφάλεια για τους τουρίστες στις μετακινήσεις.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης