Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βόζεμπεργκ: Η συμπεριφορά Erdogan απέναντι στην der Leyen συνιστά πρωτοφανές διπλωματικό ατόπημα

Βόζεμπεργκ: Η συμπεριφορά Erdogan απέναντι στην der Leyen συνιστά πρωτοφανές διπλωματικό ατόπημα
Σχετικά Άρθρα

απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου Erdogan απέναντι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula der Leyen, συνιστά πρωτοφανές διπλωματικό ατόπημα, μέγιστη απρέπεια και περιφρόνηση του ανωτάτου ευρωπαϊκού θεσμού", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

"Στο πρόσωπο της προέδρου της Κομισιόν, ο Τούρκος Πρόεδρος προσέβαλε την ΕΕ, αμφισβήτησε συνειδητά τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και έθιξε τα ευρωπαϊκά ιδεώδη", προσθέτει και υπογραμμίζει ότι "η προκλητική αγένεια και αχαρακτήριστη συμπεριφορά που επέδειξε ο κ. Erdogan δύο μόλις εβδομάδες μετά την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, επιβεβαιώνουν τους φόβους για σκόπιμη οπισθοδρόμηση της γείτονος στον τομέα των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
άκρως χυδαία και απολίτιστη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και επιβάλλει την αυστηρή αντίδραση της ΕΕ", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Βόζεμπεργκ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->