Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Altun (εκπρ. Erdogan): Η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες που σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία - Τι απαντά η Αθήνα

Altun (εκπρ. Erdogan): Η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες που σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία - Τι απαντά η Αθήνα
Από ένα υποτιθέμενο προσφυγικό στρατόπεδο εντός της ΕΕ, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Erdogan
Σχετικά Άρθρα

Παλαιότερες κατηγορίες περί υπόθαλψης τρομοκρατών εκ μέρους της Ελλάδας, επαναφέρει η τουρκική προεδρία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Fahrettin Altun κατηγόρησε την Ελλάδα ότι, φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις που σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένου του PKK.
Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει τους πρόσφυγες και τους αφήνει να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος, τόνισε πως τρομοκρατικές οργανώσεις φιλοξενούνται σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα.
«Από ένα υποτιθέμενο προσφυγικό στρατόπεδο εντός της ΕΕ, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών ενεργειών αυτοκτονίας) εναντίον της Τουρκίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ ενώ οι πραγματικοί πρόσφυγες πεθαίνουν στο Αιγαίο», έγραψε στο Twitter.
Μάλιστα ο Altun κοινοποίησε ένα βίντεο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον του ΡΚΚ, του ISIS, της αριστερής οργάνωσης DHKP / C αλλά και της FETO του Fetullah Gulen.

Ο Ocalan και το...Λαύριο

Στο βίντεο, που κοινοποίησε ο Altun, αναφέρεται, πως ορισμένες χώρες παρείχαν υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις παρά την αποφασιστική συμβολή της Τουρκίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προκαλώντας πολλά ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο επαναφοράς τέτοιων δηλώσεων, που ήταν συνηθισμένες κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Τετάρτη (14/10) μεταβαίνει στην Τουρκία στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Αναφέρει επίσης ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του ΡΚΚ Abdullah Ocalan μετέβη στην Αθήνα με διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επιπροσθέτως στο βίντεο γίνεται λόγος για την «ομολογία» Ocalan σχετικά με τα υποτιθέμενα στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών του ΡΚΚ στο Λαύριο, τα οποία κατά τον ίδιο εξακολουθούν να είναι ενεργά.
Προσθέτει εξάλλου ότι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 από τη FETO, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης έλαβαν υποστήριξη από την Ελλάδα.
Ο Altun ζήτησε από τις χώρες του ΝΑΤΟ και κυρίως από την Ελλάδα να στηρίξουν την Άγκυρα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
«Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας!» είπε προκλητικά ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak υπενθυμίζει τον ισχυρισμό της τουρκικής ηγεσίας, πως η FETO με έδρα τις ΗΠΑ ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το οποίο άφησε πίσω του 251 νεκρούς και 2.734 τραυματίες.
Επίσης αναφέρει, πως το ΡΚΚ με 35 χρόνια τρομοκρατικής δράσης κατά της Τουρκίας είναι υπεύθυνο για 40.000 θανάτους.
Στο βίντεο γίνεται αναφορά για υποστήριξη της FETO από την Αθήνα, καθώς όπως σημειώνει, πολλά μέλη της οργάνωσης εγκατέλειψαν την Τουρκία και διέφυγαν στην Ελλάδα και ανάμεσά τους βρίσκονταν και 8 αξιωματικοί που συμμετείχαν στο πραξικόπημα.


altubn.JPG
Το βίντεο που κοινοποίησε ο Altun


Η απάντηση της Αθήνας

Η ανάρτηση και τα λεγόμενα του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων.
Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ελληνική Λύση: Να ακυρωθεί η επίσκεψη Δένδια

Η επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα συνιστά εγκληματικό λάθος, την ώρα που η Τουρκία προκαλεί, προσβάλει, απειλεί την εθνική μας κυριαρχία και μας συκοφαντεί ως «κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και προσθέτει:
«Αναρωτιόμαστε τι άλλο θα έπρεπε να κάνει η Τουρκία για να ακυρωθεί η επίσκεψη του ΥΠΕΞ.
Να μας βομβαρδίσει;»


Michel: Δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας


«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας» τόνισε εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, μιλώντας σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και ερωτηθείς εάν αναμένει, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Tayyip Erdogan η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.
Όπως αναφέρει η «Echo», o Michel σημείωσε ότι «εδώ και κάποιους μήνες οι εντάσεις στη Μεσόγειο μας έχουν ανησυχήσει πολύ.
Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον ασφάλειας, ευημερίας και σταθερότητας, στο οποίο η Τουρκία παίζει έναν ρόλο σε επίπεδο περιφερειακό και δη στη Λιβύη, στη Συρία και στον Καύκασο.
Από την πλευρά μου, εστίασα στο να μεταφέρουμε το μήνυμα της ΕΕ με τρόπο πειστικό».
Παράλληλα, προσέθεσε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι πως τόσο εγώ όσο και η Ursula (σ.σ.Von der Leyen) ήμασταν πολύ σαφείς.
Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε μία θετική ατζέντα με την Τουρκία υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα διατηρήσει και θα ενισχύει την αποκλιμάκωση απέναντι στην ΕΕ και στα κράτη-μέλη της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης