Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε Λιβύη και Αίγυπτο ο Δένδιας - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην περιοχή

Σε Λιβύη και Αίγυπτο ο Δένδιας - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην περιοχή
Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε σήμερα (17/4) με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al-Menfi
Σχετικά Άρθρα

Στη Λιβύη βρίσκεται σήμερα (17/4) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al-Menfi.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας.
Ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση του δήλωσε οτι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», προσθέτοντας οτι «ήταν μια καλή ευκαιρία μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Menfi με τον Κ. Μητσοτάκη οι δύο χώρες να χτίσουν μια σταθερή συνεργασία».
«Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο πηγαίνω στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία και τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών», κατέληξε

Στο Κάιρο την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Νίκος Δένδιας θα συνεχίσει αύριο (18/4) το ταξίδι στη Βόρειο Αφρική με προορισμό την Αίγυπτο όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης