Άμυνα – Διπλωματία

Κομισιόν: Η ΕΕ, πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Κομισιόν: Η ΕΕ, πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει πρόσκληση από τον ΟΗΕ για συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης

Προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης για το Κυπριακό δηλώνει η ΕΕ παρά το γεγονός ότι δεν έχει λάβει πρόσκληση για συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης.
Η ΕΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Peter Stano, ερωτηθείς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων εάν η ΕΕ έχει λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Γενεύη.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, ότι «η ΕΕ καλωσορίζει τις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και ότι η ΕΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης, σε συμφωνία με τις σχετικές αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ».
O Stano προσέθεσε πως «η ΕΕ παραμένει έτοιμη να παίξει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ενός εκπροσώπου στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ».
Όσον αφορά το θέμα της πρόσκλησης για συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν έχει λάβει σχετική πρόσκληση από τον ΟΗΕ, ο οποίος έχει την ευθύνη για την αποστολή των προσκλήσεων. Αυτό, κατέληξε, δεν σημαίνει τίποτα για την θέση της ΕΕ ότι παραμένει έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο και να υποστηρίξει αυτή την διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης