Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Η Ελλάδα με προκλητικές ενέργειες αύξησε την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Akar: Η Ελλάδα με προκλητικές ενέργειες αύξησε την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές και προβοκατόρικες ενέργειες
Σχετικά Άρθρα
Ευθύνες στην Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο επέρριψε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar.
Αν και σημείωσε ότι, ο διάλογος είναι η μόνη οδός για την επίλυση των προβλημάτων κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές και προβοκατόρικες ενέργειες, που κλιμάκωσαν την ένταση στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Akar χαρακτήρισε λανθασμένη τη στάση της Ελλάδα και υπογράμμισε, πως η Αθήνα πρέπει «να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά έτσι».

Πρόσθεσε πάντως πως η τουρκική κυβέρνηση αναμένει μια συνάντηση στην Τουρκία με την ελληνική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως έτσι δεν μπορεί να φτάσει κάπου. Eμείς όταν δίνουμε αγώνα στο βόρειο Ιράκ ή στη Συρία, από την άλλη συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας, όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός σε ομιλία του στη Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων, όπως μεταδίδει το CNN Turk.

Κυπριακό


Για το Κυπριακό, επέμεινε ότι είναι απαραίτητο να αναζητηθούν τρόποι για δύο κυρίαρχα και ισότιμα ανεξάρτητα κράτη, που θα ζουν ειρηνικά.
Επανέλαβε δε ότι οι Τούρκοι μοιράστηκαν αυτές τις σκέψεις με τους Ελληνοκύπριους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

«Αναπτύσσονται οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο»

Ο Akar δεν παρέλειψε αναφερθεί στις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο κάνοντας λόγο για σχέσεις, που συνεχώς αναπτύσσονται.
«Βλέπουμε ότι οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο αναπτύσσονται, αυτό μας δίνει χαρά, αλλά τρομάζει και φοβίζει κάποιους άλλους», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Έχουμε συμφωνίες με τη Λιβύη»

Ο Akar αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Λιβύη.
«Με τη Λιβύη έχουμε συμφωνίες και μνημόνια τα οποία έχουμε υπογράψει.
Όπως η συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης και η άλλη συμφωνία για συνεργασία άμυνας και ασφάλειας.
Κάποιες χώρες και κυρίως η Ελλάδα κάνουν προκλητικές ενέργειες, προς την κυβέρνηση της Λιβύης, εναντίον αυτών των συμφωνιών.
Όμως στην επίσκεψη μας που κάναμε την περασμένη εβδομάδα συνομιλήσαμε με τους Λίβυους φίλους και αδελφούς μας, συμφωνήσαμε σε όλα και μας δήλωσαν πως δεν θα προκληθεί κάποιο πρόβλημα», είπε ο Hulusi Akar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης