Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στεφανής - Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Άμυνα εδραιώνει το μέλλον της πατρίδας - Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού

Στεφανής - Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η Άμυνα εδραιώνει το μέλλον της πατρίδας - Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν με εξωστρέφεια", τόνισε ο Αλκ. Στεφανής

Η 'Αμυνα εδραιώνει το μέλλον της πατρίδας, καθώς παρέχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο ένα κράτος μπορεί να δημιουργήσει με όραμα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Αλκ. Στεφανής, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ο ίδιος εξήγησε ότι παλαιότερα «το σύστημα προσέγγισης των Ενόπλων Δυνάμεων είχε να κάνει με αριθμούς», «εξετάζαμε τους αριθμούς και λύναμε τα προβλήματα. Αργότερα, εξετάζαμε τις δυνατότητες», ενώ «στην παρούσα περίοδο, έχουμε μια ολιστική προσέγγιση. Δημιουργούμε πολιτικές. Την πολιτική ασφάλειας αλλά και την πολιτική εξωστρέφειας».
«Εξετάζουμε τις ανάγκες μας και προτάσσουμε τη διακλαδικότητα», πρόσθεσε.

Για Ένοπλες Δυνάμεις

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι τέσσερα πράγματα: το προσωπικό μας, τα οπλικά μας συστήματα, οι διαδικασίες αλλά και ο τρόπος σκέψης», τόνισε ο κ. Στεφανής, σημειώνοντας ότι επενδύουν με «καινοτομία διαφοροποιώντας τον τρόπο σκέψης του προσωπικού».
Για την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού σημείωσε πως παλαιότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις «ήταν ένα κάστρο με ισχυρά τείχη όπου ήταν αδύνατο κάποιος να δει έξω από αυτά και η κοινωνία δεν μπορούσε να δει μέσα σε αυτά», υπογράμμισε πως αυτό αλλάζει καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν με εξωστρέφεια.
Όπως είπε, στρατιωτικοί γιατροί συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία, προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κάνουν τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας, τρέχουν προγράμματα για την ψυχική υγεία και το κάπνισμα με σαφές αποτύπωμα στο κοινωνικό σύνολο.
«Έχουμε τέσσερις πυλώνες που αλληλεπιδρούμε: την ασφάλεια, την παιδεία, τον ιστορικό τουρισμό αλλά και την αποτροπή και εξασφάλιση της εδαφικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της πατρίδας μας», σημείωσε.

Εκσυγχρονισμός

Σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας τόνισε ότι υπάρχει μια «ολιστική φιλοσοφία».
Κατά τον ίδιο, τα προγράμματα εκσυγχρονισμού στηρίζονται σε δύο βασικούς άξονες.
Όπως είπε, «ο ένας είναι η διαφοροποίηση στελέχωσης σε επίπεδο παραγωγικών σχολών και οπλιτών, η εξισορρόπηση της θητείας και οι προσλήψεις πολιτικού προσωπικού».
«Ο δεύτερος είναι το σύνολο των οπλικών μας συστημάτων. Έχουμε ένα συνολικό πλαίσιο στοχοποίησης και αναγκών. Ο ένας κλάδος συμπληρώνει τον άλλο στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας. Σε αυτή τη βάση προχωρά η ανανέωση και η αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων που κατέχουμε». πρόσθεσε.
Αναφορικά με το υψηλό ποσοστό αποδοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία, ο κ. Στεφανής επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποτελεσματικές.
«Διαθέτουμε προηγμένο σύστημα εκπαίδευσης του προσωπικού. Καθημερινά, προκαλούμε τα στελέχη μας να σκεφτούν διαφορετικά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το εργαλείο μέσω του οποίου δείχνουμε ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υπερήφανα που υπηρετούν την ελληνική κοινωνία. Βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης