Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκαλεί ο Erdogan: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε την Κύπρο στην επιθετικότητα των Ελληνοκυπρίων

Προκαλεί ο Erdogan: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε την Κύπρο στην επιθετικότητα των Ελληνοκυπρίων
Σε νέες, επιθετικές δηλώσεις κατά της Κύπρου προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan
Σχετικά Άρθρα

Σε νέες, επιθετικές δηλώσεις κατά της Κύπρου προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Sabah».
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε την Κύπρο στην επιθετικότητα των Ελληνοκυπρίων.
Δεν μπορεί καν να προταθεί η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε:
«Θα συνεχίσουμε τη διπλωματία με χώρες σε διεθνές επίπεδο τις προσεχείς ημέρες.
Μέχρι στιγμής, η στάση τους προς την ‘τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου’, υπήρξε σαφής, αλλά θα επιδιώξουμε στο έπακρο τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού.
Όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πλην ημών».

Με τίτλο «Αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου Erdogan για την Παλαιστίνη και την ΤΔΒΚ στην Sabah: Ανοίγει νέο κεφάλαιο στην εξωτερική πολιτική;» αναφέρεται σε δηλώσεις, στις οποίες προέβη ο Τούρκος πρόεδρος στη δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους για ανταλλαγή ευχών για καλό Μπαϊράμι.
Στην ατζέντα της συνομιλίας βρέθηκαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής, με τη δημοσιογράφο να αναρωτιέται μάλιστα αν αυτή τη στιγμή η Τουρκία ανοίγει μία νέα σελίδα στις εξωτερικές της σχέσεις, με αφετηρία το Κυπριακό.
«Ένα άλλο θέμα στην ατζέντα της τηλεφωνικής μας συνομιλίας με τον πρόεδρο Erdogan ήταν η Κύπρος. Η αποτυχία στη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη στα τέλη Απριλίου δεν φαίνεται να έκαμψε την αποφασιστικότητα του Erdogan. Οι παρατηρήσεις του πρόκειται να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην εξωτερική πολιτική, καθώς συζητήσαμε περί της θέσης της Τουρκίας και ότι είναι απολύτως απαράδεκτη η προσέγγιση της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών για άρση του καθεστώτος της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας, για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και για εγγυοδοσία της ΕΕ στο θέμα ασφάλειας στην Κύπρο».

Για την Γάζα

Ακολούθως ο Τούρκος Πρόεδρος έστρεψε τα πυρά του και κατά του Ισραήλ, με αφορμή την ανάφλεξη στη Γάζα.
«Όσοι δεν μιλούν για την αιματοχυσία του κράτους – τρομοκράτη Ισραήλ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έρθει μέρα που αυτό το αίμα θα πέσει πάνω τους», σημείωσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης