Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σύμβουλος Erdogan: «Θα ξαναπνίξουμε τους Έλληνες στη θάλασσα»

Σύμβουλος Erdogan: «Θα ξαναπνίξουμε τους Έλληνες στη θάλασσα»
Επίσης ο σύμβουλος του Erdogan χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «κεφάλα»

Την απειλή ότι θα «πνίξουν» και πάλι τους Έλληνες, όπως το 1922 στη Σμύρνη, επανέλαβε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Erdogan για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Mesut Hakki Casin.
Μιλώντας στο CNN Turk ο Casin και αναφερόμενος στις στρατιωτικές και γεωπολιτικές συμμαχίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έναντι του τουρκικού επεκτατισμού δήλωσε προκλητικά πως «η Τουρκία είναι πλήρως έτοιμη και περιμένει στα χαρακώματα. Είμαστε υπομονετικοί και δεν κοιμόμαστε». Παράλληλα επιτέθηκε και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνεργασία που αναπτύσσουν με τη χώρα μας μπλέκοντας μέσα στο μυαλό του τον Κεμάλ Ατατούρκ, τη Σμύρνη και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Είμαστε υπομονετικοί, όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Ataturk και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922. “Αλλάχ Αλλάχ” και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω, μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα. Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Οι Έλληνες το αποκαλούν αυτό ως την καταστροφή του αιώνα. Δεν μπορείς να με νικήσεις ξανά.
Γιατί έρχεσαι κατά πάνω μου με αμερικάνικη υποκίνηση; Αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά
» είπε μεταξύ άλλων σύμφωνα με το απόσπασμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Bozkurt.

Επίσης ο σύμβουλος του Erdogan χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «κεφάλα», αναφέροντας πως κατά τη δικτατορία του 1967 ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό, μέσω Τουρκίας. «Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Εγώ αποκαλώ τον Μητσοτάκη ως Μήτσο κεφάλα. Εσένα τον πατέρα σου, Τούρκος τον έσωσε» σχολίασε προκλητικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης