Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη (ΥΠΕΞ Κύπρου)

Δένδιας: Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη (ΥΠΕΞ Κύπρου)
Σχετικά Άρθρα

Στον απόηχο των εξαγγελιών Erdogan για το άνοιγμα της Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου.
Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πως η παρουσία του στην Κύπρο συμβολίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την έμπρακτη στήριξη στις προσπάθειες για αντιμετώπιση των νέων τετελεσμένων της Τουρκίας.

Η επίθεση Δένδια στην Κύπρο

Επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για παρανομία από την πλευρά της Τουρκίας.
«Οι εξαγγελίες της Τουρκίας επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα, να ενταφιάσουν την προοπτική επανένωσης, καταδικάζουμε απόλυτα τις παράνομες ενέργειες που καταπατούν με τον πιο σοβαρό τρόπο τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», τόνισε, ενώ επεσήμανε «εμείς θα συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειες για να μπορέσουμε να λυθεί το Κυπριακό».
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «η παρανομία δεν αποτελεί δίκαιο, η παραβίαση δεν παράγει δικαιώματα», ενώ κατέληξε, λέγοντας ότι «η Τουρκία προέβη σε μια νέα μεγάλη παρανομία στα Βαρώσια, η οποία προστίθεται στην πλούσια τουρκική συλλογή παρανομιών».

Χριστοδουλίδης: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι προκλήσεις της Τουρκίας

Την πρόταση της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στην Κύπρο απέκλεισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», είπε, «πως οι ενέργειες της Τουρκίας έχουν ως στόχο να προωθήσουν μιας άλλης μορφής λύση, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Και πρόσθεσε «από χθες είχαμε ένα σημαντικό αριθμό επαφών σε διάφορα επίπεδα, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν».
Όπως είπε, «οι εξαγγελίες του Erdogan για την Αμμόχωστο, θα απασχολήσουν τη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».
Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως μαζί με τον κ. Δένδια αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, ενώ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση για την έμπρακτη στήριξη στις προσπάθειες για αντιμετώπιση των νέων τετελεσμένων της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης