Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Άσκηση της ομάδας της ΜΥΚ της ΕΦ με τους NAVY SEALS των ΗΠΑ

Κύπρος: Άσκηση της ομάδας της ΜΥΚ της ΕΦ με τους NAVY SEALS των ΗΠΑ
Συνεκπαίδευση της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς (ΜΥΚ) και της αντίστοιχης Ομάδας των NAVY SEALS του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Τη συνεκπαίδευση της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς (ΜΥΚ) και της αντίστοιχης Ομάδας των NAVY SEALS του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παρακολούθησαν ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο G. Garber.
Η άσκηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Κύπρου - ΗΠΑ, και αφορά σε νηοψία και ανακατάληψη πλοίου και πραγματοποιήθηκε στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΛΑΣΙΑ της Διοίκησης Ναυτικού που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι Λεμεσού.
Ο κ. Πετρίδης συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην άσκηση, ενώ ευχαρίστησε την πρέσβη των ΗΠΑ για την παρουσία της.
Περαιτέρω, ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην ενισχυμένη αμυντική συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ.
Η άσκηση μεταξύ των ειδικών δυνάμεων Κύπρου-ΗΠΑ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεκπαίδευσης στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων αφού θα ακολουθήσει άσκηση σε συνεργασία με την Διοίκηση Καταδρομών, αλλά και των πολυάριθμων δράσεων τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Κύπρος και οι ΗΠΑ βρίσκονται στο ίδιο στρατηγικό καράβι.
Πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε ασύμμετρες απειλές και αναδυόμενες κρίσεις", σημείωσε ο υπουργός.
Ο κ. Πετρίδης τόνισε επίσης ότι "στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τη διμερή αμυντική μας συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Υπογράμμισε επίσης τη σημασία που αποδίδει το υπουργείο Άμυνας σε τέτοιου είδους ειδική εκπαίδευση, αυξάνοντας τη διαλειτουργικότητα και την ικανότητα των ειδικών ομάδων της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Ανυπομονούμε για περισσότερες κοινές ασκήσεις και κοινές δραστηριότητες με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.
Θέλω να συγχαρώ όλο το προσωπικό που συμμετείχε στην άσκηση αυτή, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, κατέληξε ο υπουργός.
Απ' την πλευρά της η πρέσβης των ΗΠΑ ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη για τη συνεκπαίδευση της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς και της αντίστοιχης Ομάδας των NAVY SEALS και εξέφρασε την ευχαρίστησή της για την πρόοδο των διμερών σχέσεων αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ.
Καταληκτικά σημείωσε ότι, στο εγγύς μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες κοινές δραστηριότητες, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες εργάζονται με σκοπό την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης