Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ενοχλημένη η Τουρκία για την αγορά επιπλέον Rafale: Φοβισμένη η Ελλάδα

Ενοχλημένη η Τουρκία για την αγορά επιπλέον Rafale: Φοβισμένη η Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την αγορά επιπλέον 6 αεροσκαφών

Σχετικά Άρθρα

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Τουρκία από την αγορά επιπλέον Rafale από την Ελλάδα.
Μεγάλη μερίδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναμεταδίδουν τις σχετικές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, ενώ κάποια ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία.
«H Eλλαδα αυξάνει τα μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη» αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σχολιάζει πως «O φόβος για την Τουρκία, αύξησε τον αριθμό μαχητικών Rafale σε 24».
Παράλληλα, η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Τ 24 γράφει: «H Eλλάδα αυξάνει τα Γαλλικά μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη».

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα Rafale

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την αγορά επιπλέον 6 Rafale.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα της Εθνικής Άμυνας ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως σύντομα τα Rafale που διαθέτουμε θα γίνουν 24 καθώς θα αγοράσουμε ακόμη 6 ώστε να συμπληρωθεί η πρώτη Μοίρα (332 Πολεμική Αεροπορία).
Τα πρώτα αεροσκάφη θα πετούν στον ελληνικό ουρανό πριν από το τέλος του 2021, διευκρίνισε.
«Εδώ ανακοίνωσα πέρσι την αγορά των 18 Rafale που σύντομα θα γίνουν 24. Φέτος βρίσκομαι και πάλι εδώ για να ενώσω και να δώσω προοπτική, για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά.
Για να παρουσιάσω τα ακόμα περισσότερα που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί από το 2022 και μετά. Η φετινή έκθεση καθοριστικός σταθμός επανεκκίνησης και σημείο αφετηρίας μίας συναρπαστικής δεκαετίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης