Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδος - Γαλλίας και οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας – ΗΠΑ για τα F-16…. αποτελούν φαρσοκωμωδία

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδος - Γαλλίας και οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας – ΗΠΑ για τα F-16…. αποτελούν φαρσοκωμωδία
Και υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα πάνε σε πόλεμο… - Η ηλιθιότητα έχει και όρια.
Σχετικά Άρθρα

Ελλάδα και Τουρκία διαγκωνίζονται σε εντυπώσεις… πάσχοντας όμως στο σημαντικότερο στην ουσία.
Η Ελλάδα πρόσφατα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε αμυντική συμφωνία με την Γαλλία και όλοι υπέθεσαν ότι ο Macron με την καιροσκοπική του εξωτερική πολιτική θα στέλνει τις φρεγάτες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο να παρεμποδίζουν τους τούρκους που αλωνίζουν στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες της Ελλάδος και της Κύπρου.
Και ενώ η αμυντική συμφωνία Ελλάδος και Γαλλίας είναι κενή περιεχομένου και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ιστορική συμφωνία αλλά φαρσοκωμωδία.
Η συμφωνία ξεκίνησε ως αντιστάθμισμα επειδή άδειασαν οι αμερικανοί τους Γάλλους ακυρώνοντας την συμφωνία της Naval Group με τους αυστραλούς για 12 υποβρύχια αξίας 66 δισεκ. δολαρίων.
Έτσι βρέθηκε η Ελλάδα να προσφέρει 6,5 δισεκ. στην Naval Group την γαλλική πολεμική βιομηχανία που δραστηριοποιείται σε εξοπλισμούς στο ναυτικό και μερικώς να διασώζει την Naval και το γόητρο των Γάλλων…
Εδώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη πούλησε αυτή την άθλια συμφωνία ως ιστορική.
Όλως η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί.
Το υπουργείο εθνικής άμυνας της Γαλλίας διευκρίνισε ότι η αμυντική συμφωνία Ελλάδος και Γαλλίας δεν αφορά τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες κοινώς η Γαλλία δεν θα παρέχει στρατιωτική συνδρομή στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες αλλά μόνο στο έδαφος.
Εάν η Ελλάδα δεχθεί εισβολή στο έδαφος τότε θα ενεργοποιηθεί η αμυντική συμφωνία…
Η συμφωνία Ελλάδος και Γαλλίας έχει την ίδια αξία με την συμφωνία Ρωσίας με Αρμενία όπου οι αζέροι νίκησαν στο Nagorno Karabakh και οι ρώσοι… απλά παρακολουθούσαν.
Η Γαλλία λοιπόν δεν θα εμπλακεί στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες αυτές ούτως ή άλλως καθορίζονται από την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του Montego bay της Jamaica.
Άρα άνθρακες ο θησαυρός με την γαλλική συμφωνία…
Πέραν όμως αυτών ακόμη και στο έδαφος η αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας είναι αέρας… καθώς λησμονούμε ότι Τουρκία, Ελλάδα και Γαλλία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ… δεν θα επιτρέψει στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των μελλών του.
Τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια ποτέ δεν υπήρξε εμπλοκή μεταξύ μελών του ΝΑΤΟ.

Φαρσοκωμωδία οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας με ΗΠΑ για F16 και F35

Και ενώ η συμφωνία Ελλάδος και Γαλλίας είναι για γέλια ή για κλάματα… δεν πάει πίσω και η Τουρκία καθώς οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τα F16 και F35 είναι φαρσοκωμωδία.
Τώρα ο Erdogan ο τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι τα χρήματα που είχαν δοθεί ως προκαταβολή για τα F35 θα τα πάριε πίσω με τον ένα ή άλλο τρόπο….
Η Τουρκία είχε παραγγείλει περισσότερα από 100 αεροσκάφη F-35, που κατασκευάζει η Lockheed Martin.
Η αγορά πάγωσε λόγω των S400 που αγόρασαν οι τούρκοι από την Ρωσία…
Οι ΗΠΑ ανησυχούσαν ότι διαβαθμισμένες τεχνολογίες στα F35 θα μπορούσαν να μεταφερθούν στους Ρώσους ώστε να εξελίξουν τους S500 και προσεχώς τους S600.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Lockheed Martin και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της.
Η συμφωνία είναι δυνητικά αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πλέον η Τουρκία συνομιλεί με τις ΗΠΑ όχι για τα F35 αλλά για το πώς θα μεταφερθούν τα χρήματα της προκαταβολής για τη χρηματοδότηση της αγοράς των F-16

Η Τουρκία δεν θα αγοράσει Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα

Πρόσφατα οι Τούρκοι είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να αγοράσουν ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα Su 35 και Su 57.
Ωστόσο δεν υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός, απλά χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης προς τους αμερικανούς να προχωρήσουν με τα F16.
O πρόεδρος των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) Ismail Demir δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αγοράσει ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57 σε περίπτωση που οι ΗΠΑ παγώσουν την πώληση μαχητικών F-16.
Ωστόσο στην σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη της Ιταλίας στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2021 Erdogan και Biden θα συναντηθούν και θα διαπραγματευτούν και το θέμα των F16.

Συμπέρασμα

Η Ελλάδα ξελασπώνει την Γαλλική Naval Group και υπογράφει αμυντική συμφωνία με την Γαλλία που αποτελεί φαρσοκωμωδία και η Τουρκία αναζητάει τρόπους να πάρει πίσω τα 1,4 δισεκ. δολάρια που έχει δώσει προκαταβολή για τα F35 ακολουθώντας τακτικές ανατολίτικου παζαριού επίσης στα όρια της φαρσοκωμωδίας…
Και υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα πάνε σε πόλεμο…
Η ηλιθιότητα έχει και όρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης