Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Επιστολή Αναστασιάδη σε Guterres (ΟΗΕ) για τις έκνομες τουρκικές ενέργειες σε Αμμόχωστο και ΑΟΖ

Κύπρος: Επιστολή Αναστασιάδη σε Guterres (ΟΗΕ) για τις έκνομες τουρκικές ενέργειες σε Αμμόχωστο και ΑΟΖ

Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ την ενεργότερη εμπλοκή του με τον άμεσο διορισμό ειδικού απεσταλμένου

Σχετικά Άρθρα
Επιστολή με την οποία καταγγέλλει τις νέες μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην Καρπασία, απέστειλε στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, António Guterres ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.

Ενεργότερη εμπλοκή

Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από τον γενικό γραμματέα την ενεργότερη εμπλοκή του με τον άμεσο διορισμό ειδικού απεσταλμένου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, για εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε προς τον γενικό γραμματέα την αποφασιστικότητα και πολιτική του βούληση να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την τουρκοκυπριακή ηγεσία προς επίτευξη των παραπάνω στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης