Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σκληρή επίθεση Cavusoglu σε Δένδια: Κλαίγεται σαν μικρό παιδί - Έχει κόμπλεξ κατωτερότητας - Απειλή σε ΗΠΑ για τα F-35

Σκληρή επίθεση Cavusoglu σε Δένδια: Κλαίγεται σαν μικρό παιδί - Έχει κόμπλεξ κατωτερότητας - Απειλή σε ΗΠΑ για τα F-35
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «προειδοποίησε» ότι εάν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα F-35, η Άγκυρα θα εξετάσει το σενάριο αγοράς των ρωσικών Su-57, Su-35
Σχετικά Άρθρα
Σε προσωπική επίθεση κατά του Νίκου Δένδια προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, επιβαρύνοντας περαιτέρω το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.
«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κλαίει σαν μικρό παιδί. Όλα αυτά οφείλονται σε κόμπλεξ κατωτερότητας» δήλωσε ο Cavusoglu μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ο ίδιος διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις της αλλά και την επιχείρηση προστασίας της... υφαλοκρηπίδας της.
«Επί του παρόντος, τα 3 γεωτρύπανά μας επικεντρώνονται στη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης θα αναπτύξουμε τον στόλο μας ανάλογα με τις ανάγκες. Δεν είναι μόνο λόγια, το θέμα για εμάς δεν είναι επίδειξη δύναμης.
Προστατεύουμε την υφαλοκρηπίδα μας. Ό,τι κι αν είναι σε αυτά τα σύνορα, οι φίλοι μας συνεχίζουν το έργο τους» τόνισε.

Εκβιασμός σε ΗΠΑ για τα F-35

Από τα βέλη του Cavusoglu δεν γλύτωσαν ούτε οι ΗΠΑ. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για το ζήτημα των F-35 ενώ δεν δίστασε να... απειλήσει και με νέες αγορές από τη Ρωσία.
«Δεν θα στείλουμε πίσω τους S-400. Είμαστε ένας από τους εταίρους στο πρόγραμμα για τα F-35. Ή θα μας παραδώσουν τα αεροπλάνα ή θα πρέπει να μας επιστρέψουν τα χρήματα μας. Σε διαφορετική περίπτωση, το θέμα θα πρέπει να λυθεί με άλλα προϊόντα.
11 γερουσιαστές από το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν θέλουν να δοθούν στην Τουρκία F-16. Παλαιότερα, θέλαμε να αγοράσουμε Patriots από τις ΗΠΑ, αλλά δεν ήθελαν να μας τα δώσουν με απόφαση του Κογκρέσου.
Για την αμυντική μας ασφάλεια, αγοράσαμε τους S-400» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και «προειδοποίησε» ότι στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν της παραδώσουν F-35 θα στραφούν πάλι στη Ρωσία.
«Εάν οι ΗΠΑ δεν μας παραδώσουν τα F-35, θα εξετάσουμε τα Su-57, Su-35 και άλλες επιλογές» είπε χαρακτηριστικά.
Sabha.JPG


Το Sukhoi Su-57

Το Sukhoi Su-57 είναι το ρωσικό πρόγραμμα ανάπτυξης ενός μαχητικού 5ης γενιάς για τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.
Πρόκειται για ένα βαρέος τύπου αεροσκάφος (με μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 35 τόνους), όπως τα Su-27 και Su-47. Σχεδιάστηκε ως απάντηση στα αμερικανικά F-22 και F-35. Διαθέτει στοιχεία απόκρυψης ίχνους (σχήμα, απόκρυψη κινητήρων, συνθετικά υλικά, απορροφητική επικάλυψη-βαφή κ.τ.λ.), γνωστά ως "stealth". Σε αυτή τη λογική κινείται και η ενσωμάτωση των όπλων του σε 2 αποθήκες, εσωτερικά στην άτρακτο και πιθανώς σε ακόμη 2 θέσεις στις βάσεις των ημιπτερύγων.
Το σχήμα του είναι αρκετά πεπλατυσμένο, είναι δικινητήριο και θα διαθέτει όπως λέγεται 5 ραντάρ, (μεταξύ αυτών και στα χείλη προσβολής των πτερύγων), σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων. Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετακαύση, έχει λόγο ώσης/βάρους περίπου 1,4, αλλά οι κινητήρες του θα αλλάξουν αφού οι κανονικοί του ακόμα είναι στο στάδιο δοκιμών. Οι κινητήρες δεν στηρίζονται στους παλαιότερους Saturn 117S, παράγουν μεγαλύτερη ώση και διαθέτουν περίπλοκο σύστημα αυτοματοποίησης για διευκόλυνση στους διαφορετικούς τρόπους χειρισμού του σκάφους. Οι ακριβείς προδιαγραφές των νέων κινητήρων είναι ακόμη μυστικές.
Το αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα θερμικής απεικόνισης "OLS-50M", με δυνατότητες ανίχνευσης στόχων χαμηλού Η/Μ ίχνους, εξελιγμένη ζεύξη δεδομένων, εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου/συλλογής πληροφοριών (ELINT) καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής "βοήθειας" (συνεργασίας) του πιλότου, ώστε να τον ελαφρύνει από κάποια καθήκοντα και να του επιτρέπει να συγκεντρώνεται στην αποστολή του (e-cockpit), εν είδει τεχνητής νοημοσύνης του σκάφους. Οι αποστολές που θα αναλαμβάνει το αεροσκάφος θα είναι τόσο αεροπορικής υπεροχής, όσο και αποστολές στη γραμμή μετώπου (βομβαρδισμοί κ.τ.λ.).
Su_57.jpg

To Sukhoi Su-35

To Sukhoi Su-35 είναι μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων ρώσικης κατασκευής. Έχει σχεδιαστεί κυρίως για την επίτευξη εναέριας υπεροχής αλλά και στρατηγικών πληγμάτων.
Το αεροσκάφος είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να παρέχει πολύ υψηλές επιδόσεις, όπως: μέγιστη ευελιξία του αεροσκάφους και δυνατότητα εκτέλεσης ακραίων ελιγμών με γωνία προσβολής άνω των 90 μοιρών, υπερηχητική ταχύτητα χωρίς να επηρεάζεται η εμβέλεια, δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ αεροσκαφών (όπως δεδομένων στοχοποίησης και εντοπισμού στόχων), μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς οπλισμού, μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης σε χαμηλό ύψος, ειδική επικάλυψη σε ζωτικά μέρη της δομής για την ελαχιστοποίηση της υπογραφής ίχνους στα ραντάρ του αντιπάλου.
Su-35.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης