Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Daily Sabah: Η Ελλάδα ενισχύει κι άλλο το οπλοστάσιό της – Υπέγραψε συμφωνία με την Ολλανδία για πολεμικά πλοία

Daily Sabah: Η Ελλάδα ενισχύει κι άλλο το οπλοστάσιό της – Υπέγραψε συμφωνία με την Ολλανδία για πολεμικά πλοία
Πρόκειται για την τελευταία κίνηση της Αθήνας στις δραστικά αυξανόμενες αγορές όπλων τα τελευταία χρόνια, σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah
Σχετικά Άρθρα

Δήλωση προθέσεων (Letter of Intent) για την απόκτηση φρεγατών από την Ολλανδία υπέγραψε η Ελλάδα.
Πρόκειται για την τελευταία κίνηση της Αθήνας στις δραστικά αυξανόμενες αγορές όπλων τα τελευταία χρόνια, σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.
Η δήλωση προθέσεων καλύπτει την πιθανή αγορά δύο φρεγατών κλάσης M και έξι ναρκοθηρευτικών πλοίων Alkmaar (MCMV) στο ελληνικό ναυτικό από το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας.
Η LoI υπογράφηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης των Διευθυντών Εθνικών Εξοπλισμών του ΝΑΤΟ (CNAD) στις Βρυξέλλες την Τετάρτη (27/10) από τον Αριστείδη Αλεξόπουλο, γενικό διευθυντή της ελληνικής υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών ((ΓΔΑΕΕ) και τον Arie Jan de Waard, διευθυντή του ολλανδικού οργανισμού αμυντικού υλικού (DMO).

Πολλαπλές συμφωνίες

Το ελληνικό ναυτικό διαθέτει ήδη 13 φρεγάτες, μεταξύ των οποίων εννέα ολλανδικά πλοία κλάσης Kortenaer.
Αυτή η τελευταία αγορά έρχεται μετά την πρόσφατη παραγγελία της Ελλάδας τριών φρεγατών κλάσης FDI από τη Γαλλία τον Σεπτέμβριο.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει πρόθεση να μπει σε κούρσα εξοπλισμών με τη γείτονα και σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, η Ελλάδα έχει επικεντρωθεί σε ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της, επισημαίνει η Daily Sabah.
Η χώρα υπέγραψε πρόσφατα πολλαπλές συμφωνίες για την απόκτηση drones και πυραύλων από το Ισραήλ και μαχητικών αεροσκαφών Rafal από τη Γαλλία.
Επίσης υπέγραψε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16.
Capture_125.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης