Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Akar κάνει το άσπρο... μαύρο: Οι αξιώσεις της Ελλάδας δεν στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο - Είμαστε αποφασισμένοι

Ο Akar κάνει το άσπρο... μαύρο: Οι αξιώσεις της Ελλάδας δεν στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο - Είμαστε αποφασισμένοι
O Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροώθηση μεταναστών
Σχετικά Άρθρα

Το άσπρο... μαύρο κάνει η Τουρκία σε μια προσπάθεια να πείσει πως επιδιώκει τον διάλογο και ότι απλώς απαντά στις... προκλήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.
Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, υποστηρίζει ότι οι αξιώσεις της Ελλάδας δεν στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ υπογραμμίζει ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα της.
Παράλληλα, ο Akar κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροώθηση μεταναστών και υποστηρίζει ότι οι συμμαχίες της χώρας μας βλάπτουν την αλληλεγγύη στο ΝΑΤΟ.

Το Διεθνές Δίκαιο

Μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό του 2022, ο Akar ανέφερε «σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, βιώνουμε κάποια προβλήματα λόγω των μη στηριζόμενων από το διεθνές δίκαιο αξιώσεων της Ελλάδας και του ελληνοκυπριακού τομέα και της επεκτατικής τους νοοτροπίας.
Στις κάθε είδους παράνομες και άδικες ενέργειες που κάνει η Ελλάδα που συνεχίζονται παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, δίνεται η απαραίτητη απάντηση τόσο σε διπλωματικό όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο (…) Στο θέμα της Κύπρου όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα, από τις μεθόδους επίλυσης δεν επιτεύχθηκε κάποιο αποτέλεσμα σήμερα.
Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, είμαστε αποφασισμένοι και ευτυχώς και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα τα δικά μας αλλά και της ΤΔΒΚ».

Το ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο ΝΑΤΟ κατηγορώντας την Ελλάδα για... διαστρέβλωση της αλήθειας. Εμφανής ήταν, άλλωστε, η ενόχληση του για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα διαστρεβλώνοντας κάθε είδους αλήθεια και υποδυόμενη την αθώα προσπαθεί να δώσει την εικόνα ενός θύματος. Προσφεύγοντας στην ιδιότητα μέλους της ΕΕ, επιχειρεί να κρύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες και διαμορφώνοντας μία ψεύτικη αντίληψη περί απειλής, προσπαθεί να στήσει συμμαχία με κάποιες χώρες.
Αυτές οι απόπειρες για συμμαχία εντός της Συμμαχίας, βλάπτουν τόσο την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ όσο και τις διμερείς σχέσεις.
Όλα αυτά δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά είναι ενέργειες που κλιμακώνουν την ένταση και είναι αντίθετες στο συμμαχικό πνεύμα.
Επίσης η Ελλάδα με παρότρυνση και υποδαύλιση από κάποιες χώρες, μετέχει σε ένα προκλητικό πόλεμο εξοπλισμών.
Μαζί με εμάς κάποιοι δικοί της πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες και στρατιωτικοί, δηλώνουν με θάρρος πως αυτό είναι μία μάταιη προσπάθεια της Ελλάδος» είπε χαρακτηριστικά

Το μεταναστευτικό

Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του Akar για το μεταναστευτικό, τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία εργαλειοποιεί τους μετανάστες με κάθε ευκαιρία.
«Παράλληλα με αυτά η Ελλάδα ακολουθεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στους μετανάστες, κατά παράβαση των οικουμενικών αρχών αλλά και των αξιών της ΕΕ που υποστηρίζει πως υπερασπίζεται. Με ανελέητο τρόπο συνεχίζουν τις επαναπροωθήσεις μεταναστών μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.
Δεν διστάζουν να σβήσουν τις εικόνες με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και να εξαφανίζουν τις αποδείξεις προσπαθώντας να κρύψουν τις παρανομίες που κάνουν» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης