Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα ένταση στο Αιγαίο – Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για μόνιμα προκλητική και εχθρική στάση – Τι απαντά η Αθήνα

Νέα ένταση στο Αιγαίο – Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για μόνιμα προκλητική και εχθρική στάση – Τι απαντά η Αθήνα

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας – Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για εχθρική στάση, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών

Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή της και στο άμεσο περιβάλλον της στο πλαίσιο της διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας σημειώνει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην Άγκυρα απάντησαν ελληνικές διπλωματικές πηγές, λέγοντας ότι, είναι τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για τη διασφάλιση της ειρήνης.Η Ελλάδα διατηρεί μία προκλητική και εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία ενώ μιλά για διάλογο, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως γράφει η Daily Sabah.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά την δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια την Παρασκευή (19/11) ότι «η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, συνεχίζει να κατέχει παράνομα έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζει να παραβιάζει τις θαλάσσιες ζώνες του, συνεχίζει να προστατεύει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους».

«Άδικος αποκλεισμός της Τουρκίας από πόρους»

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχει αποκλειστεί άδικα από την πρόσβαση στους ορυκτούς πόρους της Μεσογείου και αρνείται ότι βοήθησε μετανάστες να συγκεντρωθούν στα ελληνικά σύνορα το 2020.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα, πως προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία σχεδόν σε όλα τα θέματα και επέλεξε την ένταση αντί για τη συνεργασία.
Αναφέρει ότι το κάλεσμα της Αθήνας για διάλογο έρχεται σε αντίθεση με την καθημερινή αρνητική στάση της απέναντι στην Τουρκία και προέτρεψε τους Έλληνες αξιωματούχους να είναι ειλικρινείς.
Ο Δένδιας χαρακτήρισε την Τουρκία «κοινό παρονομαστή» των απειλών για τη σταθερότητα στην περιοχή σε συνάντηση στην Αθήνα με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Αιγύπτου και της «ελληνοκυπριακής κυβέρνησης», αναφέρει η Daily Sabah.
Οι υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στην Αθήνα και εξέδωσαν κοινή δήλωση δεσμεύοντας να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση των πολύπλευρων προκλήσεων που επηρεάζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η απάντηση της Αθήνας

«Αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, τη στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή», αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Τα γεγονότα, κατά τις ίδιες διπλωματικές πηγές, μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού.
«Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές.
Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν» σημειώνουν.

greece_7.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης