Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan κατά πάντων: Η Κύπρος παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας - Πυρά κατά ΕΕ και ΗΠΑ

Erdogan κατά πάντων: Η Κύπρος παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας - Πυρά κατά ΕΕ και ΗΠΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα
Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, βρέθηκαν η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και οι ΗΠΑ.
Αρχικά ο Erdogan εκτόξευσε τα βέλη του κατά της Κύπρου με αφορμή την αδειοδότηση του τεμαχίου «5» της κυπριακής ΑΟΖ, στην κοινοπραξία Εxxon-Qatar Petroleum. «Δηλώσαμε ότι αυτό το μονομερές βήμα της ελληνοκυπριακής διοίκησης (Κυπριακή Δημοκρατία) αγνοεί τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων. Επειδή ένα μέρος της εν λόγω περιοχής αδειών παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού. Φυσικά, κάναμε μια υπενθύμιση για αυτό το θέμα. Εκφράσαμε και τη λύπη μας. Ελπίζω να το ξεπεράσουν αυτό. Φυσικά το Υπουργείο Εξωτερικών μας θα το παρακολουθήσει» είπε ο Erdogan.

Πυρά κατά ΕΕ

Με αφορμή τις παρεμβάσεις της ΕΕ για τις υποθέσεις των Selahattin Demirtas και Osman Kavala, ο Erdogan υποστήριξε: «Δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον Kavala και τον Demirtas. Είναι τόσο απλό. Τις θεωρούμε ανύπαρκτες. Στα μάτια μας, αυτά είναι άκυρα. Πόσες φορές το έχουμε εξηγήσει αυτό; Είτε καταλαβαίνουν είτε όχι. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω από την απόφαση του δικαστικού μας σώματος. Ας κάνουν ο,τι νομίζουν».

Βέλη και κατά ΗΠΑ

Από τα βέλη του Erdogan, δεν γλύτωσαν ούτε οι ΗΠΑ.«Ενώ λέτε να ενωθούμε ενάντια στην τρομοκρατία, από την άλλη πλευρά, δίνετε στους τρομοκράτες όπλα, πυρομαχικά και κάθε είδους βοήθεια. Τι είδους φιλία είναι αυτή, πώς είναι αυτή η ενότητα στο ΝΑΤΟ; Δώσε μας την απάντηση σε αυτό.

Φυσικά, δεν μπορούν να μας δώσουν την απάντηση. Μόλις μιλήσαμε με τον Biden. Ο υπουργός Εξωτερικών μου μιλά για αυτά με τον συνομιλητή του. Όμως παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς, η Αμερική ασκεί λάθος πολιτική στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να τους το λέμε», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης