Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

H Ρωσία ετοιμάζει πολεμικές ασκήσεις στην Ουκρανία - Ένα βήμα πίσω από το ΝΑΤΟ, απειλές από τον Biden

H Ρωσία ετοιμάζει πολεμικές ασκήσεις στην Ουκρανία - Ένα βήμα πίσω από το ΝΑΤΟ, απειλές από τον Biden
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν επίσης στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία αναπτύσσει περαιτέρω τη στρατιωτική της ισχύ με έκτακτες πολεμικές ασκήσεις κοντά στην Ουκρανία και στην Κριμαία, καθώς το ναυτικό της διεξάγει προσχεδιασμένες κοινές ασκήσεις πολύ πιο νότια με την Κίνα και το Ιράν στην Αραβική Θάλασσα.
Tην ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση, ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden απειλεί με ασυτηρές κυρώσεις, ακόμη και προσωπικά στον Vladimir Outin.
Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανακοίνωσαν ότι «περίπου 6.000 στρατιώτες και 60 πολεμικά αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί για τις λεγόμενες ασκήσεις ετοιμότητας μάχης που εκτείνονται σε τρεις περιοχές κοντά στην Ουκρανία και στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα κατέλαβε από την Ουκρανία το 2014».
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν επίσης στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων μοιρών μαχητικών Su-27SM, Su-30SM2 και Su-34, τα οποία θα «βελτιώσουν την αλληλεπίδραση όταν εκτελούν πυραυλικά πλήγματα σε μέγιστη απόσταση», ανέφερε ο στρατός.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι αγγλόφωνοι Moscow Times:

Περισσότεροι από 1.500 στρατιώτες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας θα κάνουν ελιγμούς «σε σημαντική απόσταση από τα σημεία μόνιμης ανάπτυξής τους», σύμφωνα με το Interfax.
Ξεχωριστά, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού ανέφερε ότι πληρώματα αρμάτων μάχης T-72B3 πραγματοποίησαν ασκήσεις σκοποβολής σε πεδίο βολής της Κριμαίας.

Υπαναχωρεί το ΝΑΤΟ

Οι εξελίξεις έρχονται  μια μέρα αφότου μερικές χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Δανίας, της Λιθουανίας και πιθανώς της Γαλλίας, άρχισαν να στέλνουν περιορισμένα στρατιωτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων τζετ και φρεγατών προς την Ανατολική Ευρώπη.
Η κυβέρνηση Biden έθεσε επίσης 8.500 στρατιώτες σε διαταγές «προετοιμασίας για ανάπτυξη», αλλά δεν τους έχει στείλει ακόμη ανατολικά.
Ωστόσο, το ΝΑΤΟ φαίνεται να υποχωρεί από τη στρατιωτική «επιλογή» και την ανάπτυξη δυνάμεωνυ προς την Ανατολική Ευρώπη, όπως αναφέρθηκε τη Δευτέρα... Ρωσικές ασκήσεις και στη Μαύρη Θάλασσα

Όσο για τις ρωσικές ασκήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίες έχουν αυξηθεί μέχρι το σημείο να γίνουν σχεδόν τακτικές και ρουτίνας τον τελευταίο καιρό, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε πρόσφατα ότι πηγαίνουν «στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» της αποκλιμάκωσης.
Γίνονται περαιτέρω προετοιμασίες για μεγάλες ασκήσεις Ρωσίας - Λευκορωσίας που είχαν προαναγγελθεί για τον Φεβρουάριο.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ξεκίνησε επίσης κοινές ασκήσεις στην Αραβική Θάλασσα με την Κίνα και το Ιράν.
Ωστόσο, η κυβέρνηση Biden συνεχίζει προς το παρόν να εκφράζει την ελπίδα για διπλωματική λύση στην κρίση, ενώ απειλεί επίσης με αυστηρές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής ελέγχων στις εξαγωγές στη Ρωσία, επηρεάζοντας ιδιαίτερα την ικανότητά της να έχει πρόσβαση σε αμερικανικά τσιπ - κάτι που θα πίεζε τον ρωσικό πληθυσμό - πρόσβαση σε κοινά ηλεκτρονικά είδη, iPhone, ακόμη και αυτοκίνητα.
Πιθανότατα σε μια τέτοια πρωτοφανή κίνηση, η Μόσχα θα άρχιζε να βασίζεται περισσότερο στην Κίνα.
Εν τω μεταξύ, στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου του Λευκού Οίκου, ακούμε πολεμικές συζητήσεις για την προστασία των χωρών «μας» της ανατολικής πλευράς, σχολιάζει χαρακτηριστικά το zerohedge.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης