Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η φρεγάτα «Αδρίας» συμμετέχει στην επιχείρηση «Κλεμανσώ 22» του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Η φρεγάτα «Αδρίας» συμμετέχει στην επιχείρηση «Κλεμανσώ 22» του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού
Σημειώνεται ότι η ναυτική δύναμη συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ", το οποίο αποτελεί και το πλοίο διοικήσεως της

Η φρεγάτα "Αδρίας" εντάχθηκε, χθες, στην "Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου" του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, στο Στενό Σαρδηνίας - Κορσικής.
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η ένταξη της φρεγάτας έγινε στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση των διασυμμαχικών, διμερών και πολυμερών δράσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και συμμαχικές.

Σημειώνεται ότι η ναυτική δύναμη συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ", το οποίο αποτελεί και το πλοίο διοικήσεως της.

Από χθες έως και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, η φρεγάτα "Αδρίας" συμμετέχει στην επιχείρηση "Κλεμανσώ 22" που πραγματοποιείται στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, διεξάγοντας προκεχωρημένες δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με σκοπό την αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μονάδων που συμμετέχουν σε αυτήν και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του αεροπλανοφόρου "Σαρλ Ντε Γκωλ".
Στην γαλλική επιχείρηση "Κλεμανσώ 22" συμμετέχουν πλέον της ελληνικής φρεγάτας και γαλλικών πλοίων, ναυτικές μονάδες του Βελγίου, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Μαρόκου.
Η συμμετοχή της χώρας μας στη συγκεκριμένη επιχείρηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης "Συμφωνίας για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Συνεργασία στην 'Αμυνα και την Ασφάλεια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->