Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Καμία ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα - Θα καταλήξουν απομονωμένοι

Βαρβιτσιώτης: Καμία ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα - Θα καταλήξουν απομονωμένοι

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε ειδική αναφορά στον αγωγό EastMed

Σχετικά Άρθρα

Έμμεσο μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε -με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τον χαιρετισμό του στο επίσημο δείπνο του Delphi Economic Forum.
«Απέναντι σε αυτήν την κρίση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο με ένα νέο σύστημα αξιών, των αξιών που προτάσσονται απέναντι σε κάθε αναθεωρητική δύναμη που θέλει να αλλάξει το σύστημα ασφαλείας» υπογράμμισε, παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Bob Menendez.
Στην ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «το μήνυμά μας πρέπει να είναι καθαρό: Καμία ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα. Θα καταλήξουν απομονωμένοι. Σε αυτήν τη μάχη είμαστε ενωμένοι».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα βρισκόταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και σε αυτήν την κρίση τάσσεται αποφασιστικά στο πλευρό της Δύσης, όπως είπε ξεκάθαρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, η χώρα μας συντάσσεται με τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας και πήρε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση απέναντι στην εισβολή στην Ουκρανία, πληρώνοντας για τη στάση της το τίμημα, με φραστικές επιθέσεις από την πλευρά της Ρωσίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης και Ελλήνων αξιωματούχων, αλλά και με πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, από τον τουρισμό μέχρι την ενέργεια.

O αγωγός EastMed

Παράλληλα, κ. Βαρβιτσιώτης έκανε ειδική αναφορά στον αγωγό EastMed, λέγοντας ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενέργειας συμβάλλοντας στη διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση της Ελλάδας προς τον Menedez για τον καθοριστικό του ρόλο στη θέσπιση νόμου που αναγνωρίζει τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου και προωθεί τη σταθερότητα στην περιοχή. Χαρακτήρισε τον νόμο ως τομή στη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες δεν συνηθίζουν να δημιουργούν τέτοιου είδους δεσμούς με άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης