Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αιφνίδια συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Akar στις Βρυξέλλες - Στο επίκεντρο τα στρατιωτικά ΜΟΕ

Αιφνίδια συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Akar στις Βρυξέλλες - Στο επίκεντρο τα στρατιωτικά ΜΟΕ
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)

Συνάντηση, εκτός προγράμματος, είχε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Hulusi Akar, στο περιθώριο της Έκτακτης Υπουργικής Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).
Η συνάντηση έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά το γεύμα που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, στην Κωνσταντινούπολη.
Ένα γεύμα για το οποίο ο κ. Erdogan είπε: «Την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Μητσοτάκη, είχα ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας που πιστεύω πως θα συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων μεταξύ των χωρών μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης