Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία κατασκεύασε πύραυλο Cruise νέας γενιάς, με βεληνεκές μεγαλύτερο των 150 χιλιομέτρων

Η Τουρκία κατασκεύασε πύραυλο Cruise νέας γενιάς, με βεληνεκές μεγαλύτερο των 150 χιλιομέτρων
Με βεληνεκές άνω των 150 χιλιομέτρων ο πύραυλος θα μπορεί να εκτοξευτεί από αεροσκάφη, drones, χερσαία οχήματα και ναυτικά μέσα
Σχετικά Άρθρα

Η τουρκική στρατιωτική βιομηχανία Roketsan ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε έναν πύραυλο Cruise νέας γενιάς που μπορεί να εκτοξευθεί από ξηρά, θαλάσσια και εναέρια μέσα.
Ο πύραυλος Cruise που ονομάζεται Çakır, θα είναι ένας νέος πολλαπλασιαστής δυνάμεων για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με τα υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά και την αποτελεσματική κεφαλή του, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Οι πρώτες δοκιμές του έχουν προγραμματιστεί για αργότερα το 2022, γράφει η Daily Sabah.
Θα εκτοξευθεί δοκιμαστικά από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UCAV) Akıncı, το πιο προηγμένο και εξελιγμένο drone που κατασκευάστηκε από την Τουρκία.

Βεληνεκές άνω των 150 χιλιομέτρων

Με βεληνεκές άνω των 150 χιλιομέτρων ο πύραυλος θα μπορεί να εκτοξευτεί από αεροσκάφη, drones, χερσαία οχήματα και ναυτικά μέσα.
Θα είναι εξοπλισμένος με τον κινητήρα turbo-jet KTJ1750 που αναπτύχθηκε από την Kale Arge.
Παρέχει επίσης επιχειρησιακή ευελιξία έναντι στόχων πάνω από το έδαφος ή τη θάλασσα.
Διαθέτοντας μια μοναδική κεφαλή και συστήματα επιλογής σημείου πρόσκρουσης, θα είναι εξαιρετικά καταστροφικό, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι ο πύραυλος θα μπορεί να πλήττει στόχους με υψηλή ακρίβεια ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, χάρη στα προηγμένα συστήματα καθοδήγησης.
Θα διαθέτει επίσης διευκολύνσεις σύνδεσης δεδομένων που βασίζονται σε δίκτυο και δυνατότητες ανθρώπινης σύνδεσης για ενημέρωση, πλήγματα ή ανάκληση επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης