Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Ολοκληρωμένη συνεργασία για τους ενεργειακούς πόρους - Καταδικασμένες οι προσπάθειες χωρίς την Τουρκία

Cavusoglu: Ολοκληρωμένη συνεργασία για τους ενεργειακούς πόρους - Καταδικασμένες οι προσπάθειες χωρίς την Τουρκία
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από την Ελλάδα «να δείξει την ίδια ευαισθησία και πολιτική βούληση όπως η Τουρκία για την επίλυση των διαφορών μας»
Σχετικά Άρθρα

Στα περί συνεκμετάλλευσης επιμένει η Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, να υπενθυμίζει το «ναυάγιο» του αγωγού EastMed.
Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε συνεργασία στην περιοχή υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες προσπάθειες δεν περιλαμβάνουν την Τουρκία και τους τουρκοκυπρίους είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
«Όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη συνεργασία στην περιοχή για τους δυνητικούς ενεργειακούς πόρους. Φυσικά, δεν μιλάω για τις κακόβουλες δήθεν προσπάθειες συνεργασίας που αποκλείουν την Τουρκία και την ”ΤΔΒΚ”. Τέτοιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, όπως αποδεικνύεται από το έργο του αγωγού East-Med.
Οι μονομερείς ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχουν κλιμακώσει τις εντάσεις. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ”ΤΔΒΚ’. Ως χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουμε έναν ρόλο κλειδί στην περιοχή. Προτεραιότητά μας, όπως πάντα, είναι η διπλωματία, η συνεργασία και ο συντονισμός» είπε ο Cavusoglu μιλώντας στο περιοδικό Kriter.
Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως «οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Ελλάδα είναι ανοιχτοί», σε σχέση με το παρελθόν, ενώ τόνισε ότι «ελπίζουμε ότι αυτή η θετική ατζέντα θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου μπορούμε να συζητήσουμε ειλικρινά τα διμερή μας ζητήματα με την Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένουμε από την Ελλάδα να δείξει την ίδια ευαισθησία και πολιτική βούληση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης