Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Πιθανή πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν σύμφωνη με τα εθνικά συμφέροντά μας

ΗΠΑ: Πιθανή πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν σύμφωνη με τα εθνικά συμφέροντά μας
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία υπέβαλε τον Οκτώβριο αίτημα στις ΗΠΑ για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 που κατασκευάζει η Lockheed Martin

Πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν σύμφωνη με τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετούσε επίσης τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επιστολή προς το Κογκρέσο, το οποίο δεν υποστήριξε ρητά τη συμφωνία.
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία υπέβαλε τον Οκτώβριο αίτημα στις ΗΠΑ για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 που κατασκευάζει η Lockheed Martin και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά της αεροσκάφη.
Η πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία δεν κατέστη εφικτή μετά την αγορά από την Τουρκία ρωσικής κατασκευής αμυντικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, προκαλώντας κυρώσεις από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.
Η επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την οποία δημοσίευσε πρώτο το Reuters, έχει ημερομηνία 17 Μαρτίου και υπογράφεται από τον αξιωματούχο της υπηρεσίας Naz Durakoglu.
Η Durakoglu αναγνωρίζει τις τεταμένες σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα περιγράφει την υποστήριξη της Τουρκίας και τους αμυντικούς δεσμούς της με την Ουκρανία ως "σημαντικό αποτρεπτικό μέσο για την κακόβουλη επιρροή στην περιοχή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης