Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Daily Sabah: Η Ελλάδα αρνήθηκε την είσοδο σε Τούρκο ακαδημαϊκό - «Δεν ήξεραν καν τους λόγους απαγόρευσης»

Daily Sabah: Η Ελλάδα αρνήθηκε την είσοδο σε Τούρκο ακαδημαϊκό - «Δεν ήξεραν καν τους λόγους απαγόρευσης»
Ο Derin είπε στο πρακτορείο Anadolu (AA) ότι επιχερίρησε να εισέλθει στην Ελλάδα για έρευνα στη συνοριακή πύλη Υψάλα-Κήποι νωρίς το Σάββατο 9/4, αλλά η ελληνική συνοριακή αστυνομία τον εμπόδισε

«Η Ελλάδα απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακαδημαϊκό που μελετά την τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της χώρας, Daily Sabah.
Ο ακαδημαϊκός, Murat Derin, γράφει ένα βιβλίο για το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (DEB), που ιδρύθηκε από τον ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, Δρ. Sadık Ahmet.
Ο Derin εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Trakya και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Rumelia Balkan Strategic Studies Center.
Εκλεγμένος δύο φορές ως βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Sadık Ahmet ηγήθηκε εκστρατειών για τα δικαιώματα των Τούρκων που ζουν στη Δυτική Θράκη στη χώρα, μετά από χρόνια διώξεων από την Αθήνα, γράφει η Sabah.
Ο Derin είπε στο πρακτορείο Anadolu (AA) ότι επιχερίρησε να εισέλθει στην Ελλάδα για έρευνα στη συνοριακή πύλη Υψάλα-Κήποι νωρίς το Σάββατο 9/4, αλλά η ελληνική συνοριακή αστυνομία τον εμπόδισε.
Πρόσθεσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις του είπαν ότι η είσοδός του στη χώρα απαγορεύεται.
«Όταν τους ρώτησα "Ποιο είναι το πρόβλημα, γιατί απαγορεύεται η είσοδός μου;" Αρχικά είπαν "Δεν ξέρουμε", αλλά αργότερα πρόσθεσαν "Ξέρεις γιατί"», είπε ο Derin.
«Το μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα, με έχει υποβάλει σε μια τέτοια μεταχείριση χωρίς καμία ποινική έρευνα», είπε, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές από τις ελληνικές αρχές δεν θα τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει την έρευνά του.
«Σήμερα κατάλαβα το πόσο υποφέρουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης επί αιώνες», συνέχισε ο Derin.
Η Τουρκία έχει από καιρό καταδικάσει τις ελληνικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μουσουλμανικών και τουρκικών μειονοτήτων της, από το κλείσιμο τζαμιών και το κλείσιμο σχολείων έως το να μην αφήνουν τους μουσουλμάνους Τούρκους να εκλέγουν τους θρησκευτικούς τους ηγέτες, καταλήγει το εν λόγω άρθρο.
φφφφφφφφ.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης