Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία εξετάζει σχέδιο επιστροφής 1 εκατομμυρίου Σύριων προσφύγων στην πατρίδα τους

Η Τουρκία εξετάζει σχέδιο επιστροφής 1 εκατομμυρίου Σύριων προσφύγων στην πατρίδα τους
Σύμφωνα με το TASS σχεδιάζεται να τοποθετηθούν σε ασφαλείς ζώνες που θα ελέγχονται από την Άγκυρα

Η τουρκική κυβέρνηση, σε συνεδρίαση της Δευτέρας 9/5 υπό την προεδρία του Προέδρου Erdogan, θα εξετάσει σχέδιο για την επιστροφή ενός εκατομμυρίου Σύρων προσφύγωμ στην πατρίδα τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το TASS σχεδιάζεται να τοποθετηθούν σε ασφαλείς ζώνες που θα ελέγχονται από την Άγκυρα, μετέδωσε το NTV την Κυριακή.
Στις 3 Μαΐου, ο Erdogan ανακοίνωσε την υλοποίηση ενός έργου για την κατασκευή κατοικιών για πρόσφυγες σε 13 περιοχές της Συρίας.
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε την επόμενη μέρα ότι σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή 100.000 σπιτιών στην Ιντλίμπ για τους πρόσφυγες που επιστρέφουν στη Συρία μέχρι το τέλος του έτους.
Στην Τουρκία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες.
Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι αρχές αποκρύπτουν πραγματικά δεδομένα για τους πρόσφυγες, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη.
Οι αρχές αρνούνται αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι οι ενέργειες των δυνάμεων της αντιπολίτευσης κατευθύνονται από εξωτερικές δυνάμεις που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Τουρκία.
Στη συνεδρίαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με το NTV, σχεδιάζεται επίσης να εξεταστεί η κατάσταση στην οικονομία σε σχέση με τον πληθωρισμό ρεκόρ που πλήττει τη χώρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης