Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Έχουμε δίκιο 1 εκατ. φορές όσον αφορά τα προβλήματα με την Ελλάδα - Απαντάμε στις ελληνικές παραβιάσεις

Akar: Έχουμε δίκιο 1 εκατ. φορές όσον αφορά τα προβλήματα με την Ελλάδα - Απαντάμε στις ελληνικές παραβιάσεις
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «παραβιάσεις» της Ελλάδας, οι οποίες όμως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία
Σχετικά Άρθρα
Αντιδράσεις από την Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας με τον υπουργό Άμυνας, Hulusi Akar, να εκφράζει τις... ανησυχίες τους για το οικονομικό βάρος που θα σηκώσει ο ελληνικός λαός. Μάλιστα, παρά την κλιμάκωση των προκλήσεων και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι έχει «1 εκατ. φορές δίκιο» έναντι της Ελλάδας.
«Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο όσον αφορά τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και πάντα είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Θέλουμε να επιλυθούν τα υπάρχοντα προβλήματά μας με ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Σε αυτό το πλαίσιο, διεξάγονται διερευνητικές επαφές, συζητήσεις αποκλιμάκωσης έντασης και συναντήσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Λέμε ας το κάνουμε αυτό μέσω τριών καναλιών. Δεν προχωράει όμως. Έχουμε δίκιο 1 εκατομμύριο φορές όσον αφορά τα προβλήματα με την Ελλάδα. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. 16 νησιά εξοπλίστηκαν ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της, η οποία αυξάνεται σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας στη Milliyet.
Akarta.JPG

«Η Ελλάδα αποφεύφει τον διάλογο»

Την ίδια στιγμή, ο Akar κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβιάσεις στις οποίες η Τουρκία απαντά...
«Αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο στις παραβιάσεις της Ελλάδας. Λέμε να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, αλλά τονίζουμε πάντα ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα τα δικά μας ή των Κυπρίων αδελφών μας. Είμαστε αποφασισμένοι, με πείσμα και ικανοί να το αποτρέψουμε αυτό. Με αυτή την εξοπλιστική προσπάθεια η Ελλάδα υφίσταται σοβαρό βάρος. Η οικονομική τους κατάσταση είναι ήδη γνωστή. Υπό αυτές τις συνθήκες, πρέπει να δουν ότι η οικονομική επιβάρυνση και η ζημιά που θα επιφέρει μια τέτοια υπερβολική εξοπλιστική κούρσα θα πέσει πάνω στην πλάτη του λαού της γειτονικής Ελλάδας. Αν το κάνουν αυτό για την Τουρκία είναι λίγο, αν το κάνουν για την άμυνά τους είναι πολύ. Λέμε κρατήστε το χέρι φιλίας που τείνουμε, αλλά επειδή ξέρουν ότι έχουμε δίκιο, δεν έρχονται στο τραπέζι, τρέχουν μακριά. Η φιλία της Τουρκίας είναι σημαντική» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης