Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο - «Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Κίναρος είναι δικά μας»

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο - «Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Κίναρος είναι δικά μας»

Νέο παραλήρημα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατά της Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

Πρωτοφανής είναι πλέον η τουρκική προκλητικότητα, καθώς πέραν της έμπρακτης αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας -με τις υπερπτήσεις τουρκικών drone ή μαχητικών αεροσκαφών- η Άγκυρα έχει κλιμακώσει την επιθετική ρητορική.
Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις στο Αιγαίο είτε με θαλάσσια είτε με εναέρια μέσα, ενώ το ανθελληνικό παραλήρημα συνεχίζεται και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. «Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι είναι δικό μας, η Ψέριμος δική μας» δήλωσε στο CNN Turk, o απόστρατος Erdogan Karakus.

H ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Άμυνας

Σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο… μαύρο, η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο από την αρχή του χρόνου και… υπογραμμίζεται ότι «οι διατάξεις των Συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού παραβιάζονται ριζικά».

Τούρκος απόστρατος: Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος είναι δικά μας

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ειδικότερα, ο Τούρκος απόστρατος, Erdogan Karakus, δήλωσε μιλώντας στο CNN Turk: «Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης