Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέους πυραύλους για το Akıncı UCAVΗ εξετάζει η τουρκική αμυντική βιομηχανία

Νέους πυραύλους για το Akıncı UCAVΗ εξετάζει η τουρκική αμυντική βιομηχανία
Η Τουρκία έχει επίσης πλησιάσει στο τελικό στάδιο όσον αφορά τους εγχώριους πυραύλους αέρος-αέρος Bozdogan και Gokdogan, που αναπτύχθηκαν επίσης από την TUBITAK SAGE.

Στην γραμμή της παράνοιας που έχει αγγίξει επικίνδυνα επίπεδα, τόσο στην τουρκική πολιτική, όσο και στον τηλεοπτικό λόγο και κατ' επέκταση φυσικά στην τουρκική κοινωνία με στόχο να εμπνεύσουν  τον φόβο των έξωθεν απειλών,  μας έρχεται η είδηση πως το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών (SAGE) του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK) συνεργάζεται με την ομάδα που ανέπτυξε το υπερσύγχρονο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης της Τουρκίας (UCAV) Akıncı, για την ανάπτυξη πυραύλων αέρος - αέρος.
«Μπορεί να υπάρξουν άλλες πλατφόρμες για το μέλλον, οι εργασίες συνεχίζονται ως προς αυτό», είπε ο Γενικός Διευθυντής του Gurcan Okumuş στο Anadolu Agency (AA) κατά τη διάρκεια της MMG-EURITECH Eurasia R&D, Innovation & Technology Summit and Exhibition που πραγματοποιήθηκε στην κοιλάδα IT στο βορειοδυτικό τμήμα. Περιοχή Gebze της επαρχίας Kocaeli.

Ο Okumuş είπε ότι οι πύραυλοι αέρος-αέρος είναι πολύ κρίσιμοι και ορίζονται ως το «σπαθί» των αεροσκαφών.

«Με αυτούς τους πυραύλους, στοχεύουμε να βλέπουμε χωρίς να μας φαίνονται και να μπορούμε να χτυπήσουμε από μακριά.
Θα είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να το κάνουμε αυτό με τους δικούς μας πυραύλους.
Η υψηλή τεχνολογία δεν μοιράζεται εύκολα μεταξύ των χωρών ή δεν μοιράζεται καθόλου.
Δεν είναι δυνατόν να αποκτηθούν εύκολα από το εξωτερικό μέσω μεταφοράς τεχνολογίας.
Επομένως, το αποτέλεσμα κάθε έργου εδώ είναι ένα νέο επίτευγμα», είπε.

Αναπτύσσει μικροσκοπικά πυρομαχικά

Η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των πιο πρόσφατων μικροσκοπικών πυρομαχικών της που έχουν αναπτυχθεί για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Okumuş.

Πυρομαχικά με λέιζερ

Το κατευθυνόμενο με λέιζερ πυρομαχικά Bozok Αναπτύχθηκε από την TUBITAK SAGE και έχει υποβληθεί σε πολλαπλές επιτυχείς δοκιμές πυρός.
Οι δοκιμές βολής το είδαν να ενσωματώνεται στο Bayraktar TB2 UCAV, που κατασκευάστηκε από τον μεγιστάνα του drone Baykar, ο οποίος ανέπτυξε επίσης το Akıncı.
Το Bozok είναι μικρότερο και έχει ελαφριά συμπαγή δομή σε σύγκριση με το MAM-L, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ενεργά από τα drones της Τουρκίας.
Το MAM-L είναι μέρος της οικογένειας των εγχώριων έξυπνων μικροπυρομαχικών (MAM), συμπεριλαμβανομένων των MAM-C και MAM-T.
Η Τουρκία έχει επίσης πλησιάσει στο τελικό στάδιο όσον αφορά τους εγχώριους πυραύλους αέρος-αέρος Bozdogan και Gokdogan, που αναπτύχθηκαν επίσης από την TUBITAK SAGE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης