Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Θρίλερ με τον Έλληνα «κατάσκοπο» που συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές – Η Αθήνα είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην Άγκυρα

Θρίλερ με τον Έλληνα «κατάσκοπο» που συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές – Η Αθήνα είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην Άγκυρα
H εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές
Σχετικά Άρθρα

Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίσσεται γύρω από τον Έλληνα υπήκοο, τον οποίο συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Muhammed Amar Ampara επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.
Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Νωρίτερα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας συνέλαβαν Έλληνα πολίτη για τον οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν υποψίες ότι συγκέντρωνε, για λογαριασμό της Ελλάδας, πληροφορίες για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στα σύνορα των δύο χωρών,
Όπως αναφέρεται στο ίδιο τηλεγράφημα, ο Muhammed Amar Ampara ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών, μετέδωσε το NTV επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Muhammed Amar Ampara επικαλέσθηκε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τι ανακοίνωσε η ΜΙΤ

Νωρίτερα η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η γνωστή ΜΙΤ έκανε γνωστό πως συνέλαβε έναν Έλληνα υπήκοο που είχε διαπιστωθεί - σύμφωνα με την Άγκυρα- ότι διενεργούσε κατασκοπεία στην Τουρκία για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Ως αποτέλεσμα των ερευνών της, η Τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (ΜΙΤ) αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ συνεργαζόταν με τον Έλληνα υπήκοο Muhammed Amar Ampara για κατασκοπεία κατά της Τουρκίας, ανέφεραν πηγές ασφαλείας, όπως σημειώνει το Anadolu.

«Υποδυόταν τον επιχειρηματία»


Είπαν ότι ο Ampara υποδυόταν τον επιχειρηματία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις στα σύνορα και να ενημερώνει σχετικά την Αθήνα.
Διεξήγαγε επίσης έρευνα για Σύρους στην Τουρκία, καθώς και για επιχειρηματίες εγκατεστημένους στην Ελλάδα που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ (FETO).
Η FETO ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 251 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 2.734, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
spy_1.JPG

PROV.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης