Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Έλληνας «κατάσκοπος» - Τι απαντά η Αθήνα

Τουρκία: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Έλληνας «κατάσκοπος» - Τι απαντά η Αθήνα
Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Έλληνα πολίτη ότι κατασκόπευε για λογαριασμό της ΕΥΠ
Σχετικά Άρθρα

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο Muhammed Amar Ampara Έλληνας πολίτης, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, κατασκόπευε για λογαριασμό της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Αναφέρουν μάλιστα ότι συγκέντρωσε τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και τις μετέφερε στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας του Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία, ανέφερε ότι ο Αμπάρα, που κατηγορείται για κατασκοπεία, παραπέμφθηκε σε εκ περιτροπής δικαστήριο, αφού συνελήφθη σε επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Ο Muhammed Amar Ampara , ο οποίος μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο με τεθωρακισμένο μετά την ανάκρισή του στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθη και φυλακίστηκε.
Συγκεκριμένα θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Ampara ενεργούσε ως επιχειρηματίας κατά τα ταξίδια του στην Τουρκία και ασκούσε κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπό το πρόσχημα του εμπορίου, πριν συλληφθεί.
Σύμφωνα με τους Τούρκους οι ομάδες της Περιφερειακής Προεδρίας της Γαζιαντέπ της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MIT) και του Αντιτρομοκρατικού Κλάδου παρακολουθούσαν τον Ampara εδώ και καιρό.

Τι λέει η Αθήνα

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν επιπλέον πως η εξαφάνιση του Ampara είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.
Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετ’ επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης