Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ελλάδα «πάγωσε» τις διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία - Καμία επαφή με την πρεσβεία

Η Ελλάδα «πάγωσε» τις διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία - Καμία επαφή με την πρεσβεία
Οι ελληνικές αρχές έχουν «παγώσει» τις επαφές με τη ρωσική πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο
Σχετικά Άρθρα
Οι ελληνικές αρχές έχουν «παγώσει» τις επαφές με τη ρωσική πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Andrey Maslov στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, σε συνέχεια της απέλασης Ρώσων διπλωματών, καθώς η χώρα μας εναρμονίζεται με τις δυτικές κυρώσεις, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διπλωματικές αποστολές της Ρωσίας στην Ελλάδα είναι έτοιμες να βοηθήσουν Ρώσους υπηκόους εάν χρειαστεί, αλλά αυτή τη στιγμή οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Καμία επαφή με τη ρωσική πρεσβεία

«Οι ελληνικές αρχές σταμάτησαν οποιεσδήποτε επαφές τόσο με την Πρεσβεία όσο και με το Γενικό Προξενείο και το προξενικό προσωπικό επηρεάστηκε επίσης μετά τη μαζική απέλαση Ρώσων διπλωματών στις 12 Απριλίου», τόνισε ο Andrey Maslov.
Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, μετά την απόφαση της Ελλάδας να στείλει όπλα στην Ουκρανία, με το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές να είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ δεν έχουν λείψει και οι απειλές από την πλυερά της Μόσχας, κυρίως δια στόματος της Maria Zakharova.

Απελάσεις διπλωματών

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου, δώδεκα υπάλληλοι της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης κηρύχθηκαν personae non gratae.
Σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφερόταν ότι «κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 για τις Διπλωματικές Σχέσεις και της Σύμβασης της Βιέννης του 1963 για τις Προξενικές Σχέσεις».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova τόνισε σε σχόλιό της ότι η απέλαση των διπλωματών ήταν μια άνευ προηγουμένου κίνηση στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες θυσιάστηκαν στη «διατλαντική αλληλεγγύη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης