Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Έκλεισε» η συνάντηση Erdogan με Biden - Λευκός Οίκος: Θα συνομιλήσουν αύριο (28/6) στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

«Έκλεισε» η συνάντηση Erdogan με Biden - Λευκός Οίκος: Θα συνομιλήσουν αύριο (28/6) στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Ο Αμερικανός αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «θα συζητηθεί», αλλά χωρίς να είναι «το κεντρικό αντικείμενο» της συζήτησης
Σχετικά Άρθρα

Για αύριο (28/6/2022) «έκλεισε» τελικά το ραντεβού του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, με τον Τούρκο ομόλογο του, Recep Tayyip Erdogan, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.
«Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή αύριο» οι δύο άνδρες «θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan, τονίζοντας ότι οι λεπτομέρειες της συνάντησης είναι ακόμη σε προετοιμασία. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που επιθυμεί διακαώς η Ουάσινγκτον και την οποία η Άγκυρα απειλεί να ασκήσει εμποδίσει, «θα συζητηθεί», αλλά χωρίς να είναι «το κεντρικό αντικείμενο» της συζήτησης.
Το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο, προσγειώθηκε στις 16:04 ώρα Ελλάδας στη Μαδρίτη. Ο Biden είχε αναχωρήσει από τη Γερμανία, όπου έλαβε μέρος στη σύνοδο κορυφής της G7.
Ο Αμερικανός σύμβουλος τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ θα κάνουν αύριο κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής «συγκεκριμένες ανακοινώσεις» σχετικά με νέες δεσμεύσεις για μακροπρόθεσμη στρατιωτική ενίσχυση σε ξηρά, θάλασσα και αέρα στην Ευρώπη, ιδίως στο ανατολικό τμήμα της ηπείρου.
Τόνισε ότι «ορισμένα έθνη» της Συμμαχίας θα «δεσμευτούν επίσης να αυξήσουν τις συνεισφορές τους για την άμυνα στην ανατολική πτέρυγα» του ΝΑΤΟ.
Γνωστοποίησε ότι ο Biden θα έχει συνομιλίες με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Fumio Kishida, και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Yoon Seok-youl, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης