Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιμένει στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η Τουρκία - Cavusoglu: Υπάρχουν νησιά που δεν έχουν δοθεί στην Ελλάδα

Επιμένει στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η Τουρκία - Cavusoglu: Υπάρχουν νησιά που δεν έχουν δοθεί στην Ελλάδα
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας
Σχετικά Άρθρα
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, επιμένοντας στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά.
Ο Cavusoglu σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των F-16 και στους περιορισμούς των ΗΠΑ, όσο και στις υπερπτήσεις, λέγοντας ότι «δεν είναι εφικτό να πούμε "ναι" σε μια διαδικασία για τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; Υπάρχουν νησιά τα οποία η Ελλάδα λέει ότι είναι δικά της, νησιά και βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς ιδιοκτησίας τους και δεν έχουν παραχωρηθεί με συμφωνίες».

Η Τουρκία αναγνωρίζει μόνο 6 μίλια εναέριου χώρου για την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς αναγνωρίζει 6 μίλια εναέριου χώρου για την Ελλάδα και όχι 10.

«Με 6 μίλια χωρικά ύδατα να ζητούν εναέριο χώρο 10 μιλίων, αυτό δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο. Αυτό αναφέρθηκε σε μια επιστολή που έστειλε το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ στο Κογκρέσο. Τώρα η Ελλάδα απαιτεί 10 μίλια. Δεν τίθεται θέμα να μην χρησιμοποιήσουμε αυτά τα 4 μίλια. Οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα υλικά αμυντικής βιομηχανίας, αλλά έχουν κατασκευάσει και βάσεις. Όταν δίνετε ένα προϊόν (αμυντικής βιομηχανίας) στην Ελλάδα θέτετε κάποιο όρο για να μην παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας;», είπε, ενώ συμπλήρωσε: «Πρώτον, υπάρχει απόκλιση από την ισορροπημένη πολιτική που ακολουθούσαν οι ΗΠΑ, τόσο στην Κύπρο όσο και μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας. Οι ΗΠΑ πρέπει να αντεπιστρέψουν σε αυτήν την πολιτική ισορροπίας. Δεύτερον, στο αμερικανικό κογκρέσο υπάρχουν μέλη ελληνικής καταγωγής που δραστηριοποιούνται στα λόμπι. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης στην ομιλία του άσκησε πίεση για τα F-16».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης