Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία - H Ελλάδα προκαλεί - Αποτρέψαμε την είσοδο πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας

Cavusoglu: Η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία - H Ελλάδα προκαλεί - Αποτρέψαμε την είσοδο πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές κινήσεις

Σχετικά Άρθρα

Για προκλητικές κινήσεις από την πλευρά της Ελλάδας έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Άγκυρας, πως δεν μπορεί τίποτα να συμβεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας.
«Καταρρίψαμε τους υπολογισμούς που έγιναν στη βάση πως "ό,τι και να κάνω στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα ξεφύγω". Δείξαμε ότι δεν μπορούν να γίνουν επιχειρήσεις στην περιοχή, εκτός από εμάς» δήλωσε χαρακτηριστικά, μία ημέρα πριν το τουρκικό γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» άρχισε τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Απαντήσαμε στις προσπάθειες εναντίον μας με τις σεισμικές έρευνες και τη Συμφωνία της Λιβύης του 2019, καθορίσαμε τα σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η Ελλάδα προκαλεί»

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα για… προκλητικές κινήσεις.
«Δεν εγκαταλείπουμε την καλή μας διάθεση. Είπαμε στους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, ότι τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας ήταν στρατιωτικοποιημένα. Θα επιμείνουμε σε αυτό το θέμα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι η Άγκυρα απέτρεψε την είσοδο ελληνικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα της.
«Ένας σημαντικός παράγοντας της πολιτικής μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων επιχείρησε να στείλει 9 πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας. Αυτά τα εμποδίσαμε με τα μέτρα που πήραμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι και αύριο το πλοίο Abdulhamid θα πλεύσει για τις πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία»

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ισχύ της Τουρκίας υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία είναι η χώρα που θα ήθελες να έχεις μαζί σου σε κάθε κρίση. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός εταίρος».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο Cavusoglu υποστήριξε πως «η Τουρκία είναι Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία», ενώ συμπλήρωσε πως «η ευρωπαϊκή ασφάλεια χρειάζεται την Τουρκία».
Τέλος, ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε πως η ουκρανική κρίση «απέδειξε την αξία της Τουρκίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης