Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Ελπίζω τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο

Erdogan: Ελπίζω τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Τούρκου προέδρου περί αποκατάστασης της σχέσης με τον Σύρο πρόεδρο

Σχετικά Άρθρα
Σε νέες δηλώσεις σχετικά με το πλωτό γεωτρύπανο, Abdulhamid Han, προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, με την επιστροφή του από την Ουκρανία.
«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα μοιραστούμε με το έθνος μας το νέο, μόλις λάβουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το πλοίο γεωτρήσεων Abdulhamid Han. Πάνω από όλα, ελπίζω τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Erdogan.

Επαφές με Putin για Zaporizhzhia

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Zaporizhzhia, επισημαίνοντας ότι θα συζητήσει το θέμα και με τον Ρώσο πρόεδρo, Vladimir Putin, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, χθες (18/8/2022) στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε χθες πως η Ρωσία θα πρέπει να αφαιρέσει όλες τις νάρκες στην περιοχή, όπως επισήμανε είπε ο Erdogan σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους κατά την πτήση του από το Λβιβ της Ουκρανίας.
«Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα με τον Putin και θα του ζητήσουμε συγκεκριμένα να κάνει η Ρωσία ό,τι πρέπει, ως ένα σημαντικό βήμα για την παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε σήμερα (19/8/2022) ο Erdogan.

Ο Erdogan δεν αποκλείει διάλογο με τη Συρία

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Συρία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για πιθανές συνομιλίες με τη Δαμασκό, φέρεται να είπε ότι η διπλωματία μεταξύ των κρατών δεν μπορεί ποτέ να διακοπεί πλήρως, υιοθετώντας ηπιότερη στάση σε σύγκριση με προηγούμενες δηλώσεις του.
«Πρέπει να εξασφαλίσουμε περαιτέρω βήματα με τη Συρία. Κάνοντας αυτά τα βήματα, ελπίζω ότι θα σπάσουμε πολλά παιχνίδια, σε ολόκληρη την περιοχή, σε αυτήν την περιοχή του ισλαμικού κόσμου, με τους γείτονές μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναφορά Erdogan στη Συρία προκάλεσε αίσθηση, καθώς μέχρι πρότινος αποκαλούσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο της χώρας, Bashar al Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης