Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης (αν. ΥΠΕΞ): Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν θα αναθεωρηθεί για να εξυπηρετήσει το νεο-οθωμανικό όραμα

Βαρβιτσιώτης (αν. ΥΠΕΞ): Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν θα αναθεωρηθεί για να εξυπηρετήσει το νεο-οθωμανικό όραμα

Επίσκεψη στην Ιαπωνία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση με τον Ιάπωνα Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Taro Kono, είχε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ξεκινώντας την επίσκεψή του στην Ιαπωνία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.
Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Kono βρέθηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης της τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα νέων τεχνολογιών, διαδικτυακών υπηρεσιών και τεχνητής νοημοσύνης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε τον κ. Kono ότι o Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση και τον ενημέρωσε για τις πολιτικές που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα για την επίτευξη της Ψηφιακής Μετάβασης.
Παράλληλα, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις ασφάλειας, ιδίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς ο κ. Kono είναι πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας της Ιαπωνίας.

Σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης τον ενημέρωσε για τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα και ρητορική όξυνσης της Τουρκίας, που απειλεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία.
Ειδική αναφορά έκανε στην παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία υπενθύμισε ότι έχει υπογράψει και η Ιαπωνία, ενώ επισήμανε ότι δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί, ώστε να εξυπηρετήσει το νέο-οθωμανικό όραμα.
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη απόλυτου σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, στην οποία και η Ιαπωνία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία ως νησιωτικό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης