Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λιβύη: Ο υπουργός Πετρελαίου της κυβέρνησης χαρακτήρισε «ύποπτη» τη συμφωνία με την Τουρκία

Λιβύη: Ο υπουργός Πετρελαίου της κυβέρνησης χαρακτήρισε «ύποπτη» τη συμφωνία με την Τουρκία
O υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης Mohammed Aoun αποκάλυψε ότι οι αρμοδιότητές του μεταβιβάστηκαν στον υπουργό Οικονομίας Muhammad Al Huwaij

Η υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας στον τομέα των υδρογονανθράκων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης του Abdul Hamid Dbeiba στη Λιβύη φαίνεται ότι πυροδότησε αντιδράσεις πριν ακόμη αφιχθεί στην Τρίπολη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
Σύμφωνα με τον λιβυκό ειδησεογραφικό ιστότοπο libyaupdate.com, ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης Mohammed Aoun αποκάλυψε ότι οι αρμοδιότητές του μεταβιβάστηκαν στον υπουργό Οικονομίας Muhammad Al Huwaij.
Ο Aoun υποστηρίζει ότι ο Dbeiba προχώρησε σε αυτήν την κίνηση «ώστε να περάσει μια ύποπτη πετρελαϊκή συμφωνία με την Τουρκία για την εκμετάλλευση (κοιτασμάτων) πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη», ανέφερε η πηγή αυτή.
Οι φωτογραφίες της τελετής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον Cavusoglu, δείχνουν τον Al Huwaij να υπογράφει τη συμφωνία εκ μέρους της λιβυκής κυβέρνησης, αντί για τον Aoun.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης