Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μεγάλος Αδελφός: Η Τουρκία βάζει «αυτί» στο Αιγαίο - Θα πετάνε μικρόφωνα από drones για να... ακούσουν τα ελληνικά υποβρύχια

Μεγάλος Αδελφός: Η Τουρκία βάζει «αυτί» στο Αιγαίο - Θα πετάνε μικρόφωνα από drones για να... ακούσουν τα ελληνικά υποβρύχια
«Με ηχοσημαδούρες να ακούν σαν 'στηθοσκόπιο' στις θάλασσες, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων θα γνωρίζει κάθε βήμα στα βάθη της Γαλάζιας Πατρίδας»

Με υποβρυχιακά μικρόφωνα σκοπεύει να αντιμετωπίσει η Τουρκία τον εντοπισμό των ελληνικών υποβρυχίων στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Αυτί στο Αιγαίο – Υποβρύχια μικρόφωνα για την Γαλάζια Πατρίδα», η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Ηurriyet» κάνει ξεχωριστή μνεία στα συστήματα Sonobuoy, που θα ρίχνονται μέσω UAV, κοινώς drones στη θάλασσα.
«Με το υποβρύχιο μικρόφωνο Sonobuoy που θα πεταχτεί στη θάλασσα από τα UAV, θα ανιχνεύονται δραστηριότητες σε βαθιά νερά.
Η κινητικότητα των ελληνικών υποβρυχίων, ειδικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα παρακολουθείται με μικρόφωνα που ακούν σαν “στηθοσκόπια” στις θάλασσες
», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, εξηγώντας ότι η αναφορά στην παρουσία των ελληνικών υποβρυχίων ενοχλεί την Άγκυρα.


Τι είναι το σύστημα Sonobuoy

Tα συστήματα Sonobuoy έχουν σχετικά μικρή σημαδούρα με αναλώσιμο σύστημα το οποίο ουσιαστικά «επιβιώνει» για 6-8 ώρες.
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Συστημάτων «TUSAŞ UAV», Ομέρ Γιλντίζ, γνωστοποίησε πως τα τουρκικά UAV διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες εκτόξευσης και ακρόασης συστημάτων Sonobuoy, που μπορούν και εκπέμπουν με ραδιοκύματα στην επιφάνεια ό,τι ακούγεται μέσα στο νερό, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και ακουστική ανάλυση.  

Το δημοσίευμα της Hürriyet

«Χάρη στο υποβρύχιο μικρόφωνο που ονομάζεται 'sonobuoy', το οποίο θα ριχθεί στη θάλασσα από τα UAV, θα ανιχνευθούν δραστηριότητες σε βαθιά νερά. Η κινητικότητα των ελληνικών υποβρυχίων, ειδικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα παρακολουθείται με μικρόφωνα που ακούν σαν 'στηθοσκόπια' στις θάλασσες", γράφει η Hürriyet και συνεχίζει εξηγώντας τις δυνατότητες αυτού του μικροφώνου:
«Συλλέγει ακουστικές πληροφορίες υποβρυχίως, μέσω των UAV στο νερό. Έτσι, θα παρακολουθείται ιδιαίτερα η υποθαλάσσια δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Με ηχοσημαδούρες να ακούν σαν 'στηθοσκόπιο' στις θάλασσες, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων θα γνωρίζει κάθε βήμα στα βάθη της Γαλάζιας Πατρίδας».

ca0ca63168d54b1180155ee96cbfcab1.jpg


TARGT_CONOPS.jpg

th_sonobuoy-systems1.jpg

Thales-SonoFlash-Sonobuoy-for-French-Navy.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης